Byggemøde 16. marts 2024 … i Pinot Noirs smukke og mangfoldige skær

Så fik vi afholdt årets andet byggemøde og det var Falken, som var vært og dermed havde stået for både mad og vine for aftenen, der skulle vise sig at blive en episk Pinot Noir tour-de-force, men dette var vi uvidende om, da vi alle mødte op til starten kl. 17.00.’

Ved dette byggemøde var feltet udvidet med Jan fra vingutterne, så dermed var vi samlet 6 vinnørder. Der var dækket pænt op og på hver af vores pladser lå et lille hæfte med både aftenens menu samt to sider med plads til at skrive land og drue på 14 vine.

Vores blindsmagningskonkurrence skulle nemlig ske ved, at vinene først blev afsløret efter vi havde været igennem vinene og ikke som vanligt efter hver smagt vin.

Maden

Vi kunne også læse, at aftenens menu bestod af

  • Forret; Carpaccio af lyssej
  • Hovedret; Beef Wellington
  • Dessert; Pistacietærte
  • Oste

Jesper havde været i køkkenet og lavet et par flotte retter, som først var en carpaccio af lyssej og den altid fabelagtige – men svær at lave – Beef Wellington med rødvinsglace. Lad os starte med at se nærmere på de to hjemmelavede retter:

Carpaccio af lyssej

Lyssej kan godt være en lidt neutral fisk, men her havde Jesper lavet den i en carpaccio udgave, hvor den var peppet op med lidt stykker af pære, croutoner og citronskal.

Dejligt og dertil fik vi aftenen eneste hvidvin, hvilket senere viste sig at være en italiensk Impero Blanc de Pinot Noir fra Marche regionen og gav godt med syre til retten.

Forinden havde vi dog – næsten helt traditionelt – nydt et glas bobler til velkomst og det var en storesøster til den gule enke … en 2012 La Grande Dame fra Veuve Clicquot.

Beef Wellington

Beef Wellington tager altid kegler … og det gjorde den også denne aften. Denne dejlige ret med oksemørbrad overtrukket med paté og duxelles samt pakket ind i butterdej smager fremragende. Her fik vi den sammen med en fed rødvinsglace, ærter/bacon og stegte kartofler … det er mums.

Senere servede Falken en syndig, kaloriefed pistacietærte fra en lokal bagerforretning og senere på aftenen fik vi også lidt forskellige oste … men hverken tærte eller oste fik jeg taget fotos af. Sådan kan det gå, når klaveret spiller.

Vinene

Falken havde virkelig tænkt over feltet … og havde i indkøbt en række fabelagtige vine, der – skulle det vise sig – alle var på Pinot Noir og dermed var aftenens røde snor.

Samlet kom feltet dermed til at se sådan her ud:

Jeg havde kun smagt en enkelt af vinene før i aktuel årgang, men flere dog i andre årgange. Ovenover har jeg linket til alle mine beskrivelser og anmeldelser … helt som vanligt.

Men det var sgu et imponerende felt og viser både Pinot Noir druens fine og sarte elegance, men bestemt også den alsidighed. Det er sgu ret fantastisk at smage og det er ikke hver dag, at man lige smager hele 14 vine i streg på Pinot Noir … så tak for det Jesper.

Konkurrencen

Vi skal selvfølgelig også omkring vores blindsmagningskonkurrence, som endte med at Keeper løb med sejren med 20 point, hvorefter jeg fulgt med 14 point, Flemming med 12, Jan med 10 og Brix som bundprop … men så kan han jo egentlig bruges til noget.

På SMS blev der efterfølgende i vor gruppe skrevet, at Brix fik 0 point, men som ansvarlig overdommer kan jeg godt indrømme, at han faktisk fik 5 point, selvom han selv mente, at der var gået lidt Putin i optællingen 🙂

Tak for fed aften med fede vin og dejligt fedende mad 🙂