2018 Weingut Meyer-Näkel, Spätburgunder Dernauer Pfarrwingert GG, Ahr, Tyskland

2018 Weingut Meyer-Näkel, Spätburgunder Dernauer Pfarrwingert GG, Ahr, TysklandMeyer-Näkels Spätburgunder Dernauer Pfarrwingert Großes Gewächs har jeg smagt før. Det var i årgang 2017 og endda under et besøg på vingården til en smagning med salgschefen Dennis Appel, men nu smagte vi 2018’eren.

Dernauer Pfarrwingert ligger lige ovenfor Dernau by … lige under Hardtberg marken. Det er en meget stejl mark, som har sit navn efter Dernaus katolske Pfarrkirche aka sognekirke, som fortsat er en stor jordejer af bl.a. Dernauer Pfarrwingert. Marken har en sydlig eksponering og en undergrund med greywache, skifer og sandsten, hvilket oftest betyder meget duftende vine med udtalt mineralitet.

Meyer-Näkels Spätburgunder Dernauer Pfarrwingert Großes Gewächs er lavet som de øvrige topvine, altså høstet med udbytte på 30 hektoliter pr. hektar og er efter endt fermentering lagret 16 måneder på barriques, heraf 70% nye fade og så 6 måneder på flaske inden frigivelse. Der er 0,1 gram restsukker pr. liter.

I glasset er denne vin også grumset som  bare pokker, mens næsen virker lidt mere røget og støvet. Den får lige et touch af den røgede Ahr karakter, men er ellers så blød og lækker med blød frugt samt et ristede fadpræg. Der er kirsebær, hindbær, blommer, mens der så fra fadene kommer noget mælkechokolade, vanilje, kul, kanel og ellers virker så fin, blød og … moden og voksen.

Smagsmæssigt er der godt med power, men ligeledes på en moden og voksen facon, men også lidt mørkere end duftmæssigt. Det er en kirsebær, jordbær, chokolade, saftighed, moden syre og flot struktur. Det er fortsat med en frisk og flot balanceret syre samt fine, tydelige tanniner, fremragende struktur samt stor koncentration. Klasse fornægter sig ikke … og dette er klasse, så 97 point.

Forhandles herhjemme af Løgismose Vin, men denne er ikke fundet i sortimentet. I dag ligger prisen i Tyskland vist omkring 65€ svarende til 484 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7