2017 Weingut Knipser, Grosskarlbacher Burgweg Spätburgunder GG, Pfalz, Tyskland

2017 Weingut Knipser, Grosskarlbacher Burgweg Spätburgunder GG, Pfalz, TysklandFørste rødvin blev så denne 2017 Grosskarlbacher Burgweg Spätburgunder Großes Gewächs fra Weingut Knipser og det er en vin, der som nævnt på etiketten også kaldes Im Großen Garten.

Weingut Knipser har vi mødt før på Houlbergs Vinblog og sidst jeg smagte vin derfra – en 2012 Syrah Réserve – skrev jeg da også masse om vinhuset, så det gør jeg ikke denne gang.

Im Großen Garten er lavet med Spätburgunder fra den lille parcel Großkarlbacher Burgweg, som er en Große Lage mark, der ligger på en beskyttet og relativstejl sydskråning i Eckbachtal.

Det er en vinmarker med tung lerjord blandet med utallige kalksten og jorden kan minde om kalkstensjorden på Cote d’Or. På marken er der vinstokke, der er plantet tilbage i 1993 og 1994 … og siden 2015 har Knipser brugt betegnelsen Im Großen Garten på deres mark på Grosskarlbacher Burgweg.

Vinen er lavet ved, at druerne først  presses nænsomt i druepresse, og derefter gærer vinen med skind udelukkende med egen gær og efter endt fermentering er vinen lagret 20 måneder på nye franske egetræsbarriques.

Duftmæssigt er der sgu skrald på fra første snif … der er godt med fadpræg supplerede med den karakteristiske kostald, så det samlet næsten skriger tysk Spätburgunder …. og det er det. Der er vanilje, mælkechokolade, karamel og karamelliserede hasselnødder samt nogle røgede noter. Frugten er kirsebær, næsten karamelliserede kirsebær, jordbær, skovbund og svagt lidt peber … det dufter sgu rasende godt.

Smagen er i samme boldgade … røget, cremet og drønlækker. Den har en moden frugt, der er harmonisk og næsten smelter i munden, virker endda helt saftig, har let peber, sorte kirsebær, brombær og tørre urter og blomster. Syren er også saftig og fast, tanninerne er bløde om end faste. Der kommer lidt skovbund, svampe og samlet fremstår vinen komplet med flot syrebid. 95 point.

Forhandles herhjemme af Sigurd Müller Vinhandel, men jeg kender ikke prisen på denne.

Vinanmeldelse 6/7