2016 Dutcher Crossing Winery, Chenoweth Vineyard Barrel Selection Pinot Noir, Californien, USA

2016 Dutcher Crossing, Chenoweth Vineyard Barrel Selection Pinot Noir, Californien, USANæste Pinot Noir i rækken blev en 2016 Chenoweth Vineyard Barrel Selection Pinot Noir fra Dutcher Crossing Winery, som ligger i  Dry Creek Valley i Sonoma County.

Vinhusets blev grundlagt tilbage i 2001 af Debra Mathy og Chris Dutcher, men det blev i 2007 overtaget helt af Debra.

Debra Mathy grundlagde huset ud fra en passion for vin samt et ønske om at skabe en vingård, der fremstillede vine af høj kvalitet. Så derfor startede de med at erhverve vinmarker og plantede så forskellige druesorter, herunder Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Petite Sirah.

Debra Mathy kan betegnes som lidt af en eventyrer, Hun var selv oprindelig udlært pædagog, så lå det ikke i kortene, at hun skulle blive vinproducent. Efter nogle år i Europa udviklede hun dog stor interesse for vinens verden.

Efter yderligere nogle år begyndte hun at forfølge drømmen om at blive vinproducent i Dry Creek Valley. Med hjælp fra sin far, der på det tidspunkt var en succesfuld forretningsmand i Wisconsin, gik Debra på jagt efter et vinhus som havde lige præcis det hun søgte … vin i topklasse og et forretningsmæssigt stort potentiale.

Det blev Dutcher Crossing Winery, som hurtigt blev anerkendt for deres kvalitetsvine og deres engagement i bæredygtighed og stor respekt for miljøet. De producerer et udvalg af vine, der afspejler regionens mangfoldighed og karakter.

De producerer nemlig mere end 30 forskellige vine fra en række vinregioner i Sonoma, Napa og Mendocino amter og ejer i dag 30 hektar vinmarker. Som logo valgte Debra en cykel, da Dabra selv har en passion for cykling og samtidig en gammeldags væltepeter som hyldest til hendes far, som opmuntrede hende til at forfølge sine drømme.

Denne Chenoweth Vineyard Barrel Selection Pinot Noir er husets top Pinot Noir, hvor druerne kommer fra flere marker i det vestlige Russian River, som er kendt for de mest kølige, Pinot Noir vine.

Druerne er fra vinstokke med 4 forskellige  Pinot Noir kloner med hver deres stærke sider. Der er dog – sjovt nok – slet ingen info om, hvordan vinen er lavet … hverken på husets egen hjemmeside eller hos en eneste forhandler, så dermed springer vi da bare videre til smagsnoterne.

I glasset er det en lidt lys og grumset vin, frugten virker meget præget af jordbær suppleret med lyse kirsebær, hindbær, blommer samt lidt peber, mandler, valnødder, svampe og  ristede noter. Det virker til at være en let, luftig og meget let drikbar vin, da der er noget blød sødme, som indikerer saftig bællevin.

Sådan smager den sgu også … det løber lige igennem drænrøret og frugten er klart jordbær, hindbær, syrlige kirsebær og lemon. Vinen har også fine integrerede tanniner og læskende frisk finale, så det bliver dermed meget let, lækkert og lovely. 94 point,

Forhandles af VildMedVin, hvor en flaske koster 399 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7