Vinaften 13. april 2024 … i et lille kolonihavehus

Sidste lørdag var de 5 vinvenner Paul, Gert, Jan, Steffen og undertegnede igen samlet til en lille vinaften. Det var Pauls tur til at være vært, men da han ikke selv kunne ligge lokaler til, så havde jeg tilbudt ham, at vi da bare kunne være i mit kæmpestore 35 kvadratmeter kolonihavehus … og så blev det sådan.

Vejret var lidt omskiftelig, men lige over middag så det ganske anstændigt ud, så Paul og jeg hidkaldte de øvrige vinvenner til et fremmøde kl. 17.00 … så kunne vi jo starte med en rundvisning i huset, så ingen kunne fare vild … og et glas på terrassen.

Maden

Vi startede derfor ude på terrassen med lidt velkomstbobler, chips, flütes samt oste. Vejret var nok ikke som, som vi havde håbet på … det var sgu faktisk pissekoldt, men vi holdt stand et kvarters tid, inden vi trak indenfor i varmen. Så meget for danske vikinger 🙂

Vi nåede dog også at smage aftenens udvalgte hvidvin – som var en naturvin – og faktisk også et glas af en 2015 Meursault le Limozin fra Domaine Michel Caillot, da jeg tidligere denne dag havde proppet den op som en slags forklimatisering.

Da det var Pauls aften, så havde han sørget for maden … det var et tapasbord, som han lidt tidligere på dagen havde hentet hos firmaet MadXpressen og vi med akkuratesse og let pres havde stablet i det lille køleskab i kolonihavehuset.

Maden bestod af 10 små retter og lidt godt brød dertil. Der var noget røget laks, lidt fiskesalat, røget mørbrad, parmaskinke, lomo, kyllingesalat, manchego, brie og lidt som man ville kunne forvente i en omgang tapas. Men det smagte fint.

Ovenover en lille collage af de mange småretter.

Senere på aftenen – hvor den søde tand skreg på sukker – fandt jeg også dybt i fryseren en lille pistacie marcipantærte, som blev tøet op og indtaget med et glas fremragende Grüner Veltliner Beerenauslese fra det lille kooperativ Zantho,

Vinene

Jeg havde fået lov til at stå for både bobler og hvidvin, men ellers havde vi alle – helt som vi plejer – 2 rødvine med. Det blev igen et ret interessant felt med stor forskellighed. Samlet så feltet sådan ud:

Jeg havde før smagt 3 af vinene … boblerne blev et gensyn med et besøg i Lugana og min anden rødvin Out of the Bottle Vinho do Ovo havde jeg tidligere testet og skrevet om og endelig havde Paul også før haft 2019 Barolo Annunziata Vigna Plicotti fra Silvio Grasso med. For de 3 har jeg linket til tidligere anmeldelser og ellers selvfølgelig efterfølgende til anmeldelserne fra aftenen.

Konkurrencen

Vor konkurrence blev igen ret tæt … i starten lagde Steffen sig solidt i spidsen, men jeg indhentede ham stille og roligt, men da aftenen så sluttede havde Steffen og jeg 8 point, Jan og Gert 7 point, mens Paul lod sig nøjes med 4 point … ét mindre end sidste gang.

Sammenlagt igen en hyggelig aften med fin mad, fabelagtigt selskab, godt med underlig musik og herlige vine.