2015 Domaine Michel Caillot, Meursault le Limozin, Bourgogne, Frankrig     

2015 Domaine Michel Caillot, Meursault le Limozin, Bourgogne, Frankrig    Vi slutter da lige det hvide burgundisk raid med endnu en toplækker Meursault og den kommer fra vinhuset Domaine Michel Caillot, der netop ligger i Meursault by og her er det deres 2015 Meursault le Limozin.

Vinhuset er grundlagt i 1961 af Roger Caillot og dengang hed det Domaine Roger Caillot, men i dag hedder det altså Domaine Michel Caillot, da det drives af Rogers søn Michel.

Michel Caillot startede allerede i slutningen af 1980’erne at arbejde ved sin fars side, inden han midt i 1990’erne overtog hele driften og hans evner som vinproducent er siden bemærket, bla. i år 1999, hvor selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med 99 point.

I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault, Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay. Alle vinmarker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer hans høstudbytte helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar, så kun perfekt modne Chardonnay druer finder vej til de færdige vine.

I kælderen arbejder Michael med spontangæring af hele drueklaser og hans vineri er bygget i 3 etager, så druer, most og vin kan flyttes rundt alene med tyngdekraften og helt uden brug af pumper.

Domænets kælder udhugget i kalksten er meget kold, hvilket hjælper med at trække gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved en malolaktisk gæring samt en 2 år lang og kølig lagring sur lie og normalt omstikkes vinen kun en gang før aftapning, som sker uden filtrering.

Denne Meursault le Limozin er lavet med druer fra 35 år gamle vinstokke på topmarken Le Limozin, der grænser direkte op til et af  Meursaults mest berømte terroirs i form af 1er Cru Les Genevrières.

Vinen er lavet med gæring på egefade … spontangæring alene med druernes egne gærceller og efter en malolaktisk gæring er vinen så lagret 18 måneder sur lie på 228 liter burgundiske fade, heraf 20% nye fade.

Hvor dufter det godt … masser af fed, smørfed og toplækker med brunet smør, ristede hasselnødder, nougat, Nutella, skumfiduser og vanilje samt en frugt, der er helt eksotisk … ananas, abrikos, mango,  dåsepærer og grillet citron, hvide blomster … virker meget inderlig, elegant, fed, cremet og utrolig lækker.

Smagen er også forførende … under den cremede smørfedme og røgede camouflagenet, så har vinen nedenunder en  dejlig sylespids syrlighed, meget ren, rank, pågående med masser af citroner, meget sure citroner og umodne grønne æbler. Det bider, så det helt hviner i emaljen på tænder, men det er tæskegodt, så jeg bliver fascineret ovenud. Flot og 96 point.

Forhandles af Supervin, hvor prisen er 949,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 529,95 kr.

Vinanmeldelse 6/7