Vinaften 15. september … og første gang hos Gert E

Vi skal tilbage til medio april, hvor vi sidst var samlet til almindelig vinaften med vingutterne … men nu var det tid igen og denne gang var det med Gert E som vært for første gang, siden han kom med i den eksklusive samling af vingutter.

Vejret var for årstiden rigtigt godt, så ved ankomst satte vi os udenfor, hvor Gert E hurtigt fandt første glas frem … en glas bobler, nærmest som traditionen byder, så til solens efterårsstråler, nød vi et glas Blanc de Blancs Grand Cru Brut fra Le Mesnil … selvfølgelig tildækket, så vi skulle gætte land og drue … det var vi gode til.

Maden

Mens vi sad udenfor, så kunne vi alligevel dufte, at der madmæssigt var noget godt i vente, men Gert E havde også forberedt en skøn 3-retters menu, som skulle vise sig at bestå af disse retter:

  • Forret; Svampesuppe
  • Hovedret; Oksemørbrad med kartoffelroulade & broccoli/bacon salat
  • Dessert; Æblekage

Inden vi gik indenfor og satte os til bords, så smagte vi imidlertid også et glas hvidvin, som vi også skulle gætte. Druen havde vi lidt bøvl med, men vinen var en 2017 Grauburgunder Reserve fra vinhuset Weingut Kilian Hunn i Baden.

Svampesuppe

Første ret blev en herlig svampesuppe, som Gert E serverede endnu en tildækket hvidvin til … og den havde vi naturligt meget svært ved at gætte, men det skyldes måske også, at den var på den druesorten Roussanne under appellationen Chignin Bergeron i Savoie … en druesort, som vi sjældent smager enkeltdruevine på.

Oksemørbrad med kartoffelroulade & broccoli/bacon salat

Efter forretten så startede vi med de røde vine … 2 fra hver deltager og dermed sammenlagt 10 rødvine og Gert E havde meget passende sørget for lidt rødt kød til vinene … en lækker grillet oksemørbrad.

Dertil en spændende og dejlig kartoffelroulade … kan man vist kalde den … og yderligere en broccolisalat med både rosiner, bacon samt meget andet godt … lige hvad vi havde brug for.

Æblekage

Sidst på aftenen fik vi også en dessert med noget æblekage … men den fik jeg ikke taget foto af. I det hele taget glemte jeg faktisk helt min rolle som vinblogger og fik heller ikke taget nogle stemningsfotos … overhovedet.

Vinene

Samlet blev det igen et spændende felt, som bestod af disse:

Jeg havde selv taget 2 vine med, som jeg selv tidligere havde smagt i form af en 2013 Schlossberg Spätburgunder GG fra Benedict Baltes, da han drev Weingut Stadt Klingenberg i Franken og 2018 Reserva fra Dominio del Àguila.

Stadt Klingenberg vinen havde jeg dog smagt tilbage i 2016 … altså for 7 år siden, hvorfor den var spændende at smage igen. Havde den ekstra alder trykket vinen? Det havde den på ingen måder … stod så fin og knivskarp … burde måske ha’ lavet en ny anmeldelse.

Pauls medbragte 2016 Saint Èmilion Grand Cru fra Château Castelot havde jeg også smagt før … men for alle vine smagt før, der har jeg bare linket til mine tidligere anmeldelser.

Det var et vildt felt … masser af gode og anderledes oplevelser … og specielt en vin som Plein Sud Trousseau fra Jean-François Ganevat var i særklasse, men i det hele taget var feltet vildt lækkert. Men det kan I jo læse mere om i mine anmeldelser, som jeg har linket til ovenover.

Konkurrencen

Vor lille konkurrence skal vi også omkring … jeg var vist i mit skarpe hjørne og scorede – så vidt jeg husker – omkring 12 point … startede bl.a. med at gætte, at første var en Blanc de Blancs champagne og vær også tæt på at naile Jean-François Ganevat vinen.

Jeg gættede Jura og Poulsard … men det var dog  på Trousseau, men i en meget lys udgave. Flere af vinene var sværere at gætte … og alle havde svært ved at spotte Savoie vinene … men absolut spændende.

Det blev dog Paul, som trak jokeren, blev Sorteper, måtte bide i græsset og kom til kort.

Tak til Gert E for en fremragende aften … og Steffen for følgeskab til fods bagefter med god snak.