Houlberg smager en kasse drønlækre Mosel vine fra Ferienweingut Jung

På Raiffeisenstraße i byen Longuich tæt ved floden i Mosel finder vi vinhuset Ferienweingut Jung, som Højbjerg Vine i Aarhus tidligere i år har haft besøg af til en lille vinsmagning.

Mads fra Højbjerg Vine synes dog, at vinene fra den unge og fremadstormende vinmager Christopher Jung fortjener lidt mere opmærksomhed, så derfor har jeg fået en kasse af Jungs gode Riesling vine, som jeg nu smager og anmelder.

Ferienweingut Jung

Vingården ligger idyllisk på den romerske vinrute i den lille og smukke vinby Longuich ved floden i Mosel ikke så langt fra Trier, der er den ældste by i Tyskland.

Vingården drives af den unge Christopher Jung  sammen med sine forældre Erich og Rita Jung. Christopher er derfor også vokset op med vin og altid vidst, at han ville følge i sin fars fodspor.

Christopher er selv uddannet ønolog og vinmager på Geisenheim i Rheingau og har efter endt uddannelse arbejdet på praktikophold i New Zealand samt hos producenter i Tyskland, bl.a. hos Schlossgut Diel i Nahe og det har kun overbevidst ham om, at han har truffet det rigtige karrierevalg.

Mens far Erich hjælper Christopher med vinene, så står mor Rita for arrangementer, passer vinsalget i deres moderne Vinothek og står også for udlejning af husets 3 ferielejligheder og gæsteværelser … for det er jo en Ferienweingut. Rita har mottoet; Lær af fortiden, drøm om fremtiden, lev i nuet.

Har lige stjålet et fotos fra Højbjerg Vines Facebook side med Mads og Christopher Jung i forbindelse med vinsmagning i Mads’ butik

Jeg kan ikke umiddelbart se, hvor mange hektar vinmarker, som familien selv ejer, men de er parceller på vinmarkerne Longuicher Maximiner Herrenberg samt Longuicher Herrenberg, Longuicher Probstberg, Feller Maximiner Burgberg og Schweicher Annaberg … alle i en omkreds af 5 kilometer fra vingården.

Familien siger selv at de er meget privilegerede, da de har tre forskellige slags skifer, som gør mange af deres vine individuelle.

De har den klassiske blå og grå skifer samt grå skifer blandet med kvarts. På deres bedste marker har de rød skifer med en masse jern .. og alle markerne ligger på stejle skråninger ned til Mosel floden.

På markerne dyrkes de selvfølgelig mest Riesling, men derudover også lidt Weißer Burgunder, Blauer Spätburgunder og Dornfelder.

Vinene

Alle vinene fra Mads fra Højbjerg Vine importeres til Danmark sammen med Primovino i Børkop. Mads havde fundet 6 vine frem og det bestod af disse;

Jeg har som vanligt jo linket til mine beskrivelser og anmeldelser af alle vinene.

Konklusion

Men skal jeg forsøge at komme med en eller anden form for konklusion, så blev jeg allerede ved husets basisvine meget glad og imponeret, for specielt den første Languicher Riesling Trocken viser virkelig høj klasse, som fra første fløjt imponerende mig.

Languicher Riesling Trocken har denne lette og forførende næse, mens smagen er mere syrlig og præcis. Men derudover er Jung et gode eksempel på, at der findes små producenter, som bare laver vildt flotte vine. Riesling som specielt 1908 Maximin Herrenberg Riesling Spätlese Feinherb og deres Auslese er også fabelagtige.