2021 Ferienweingut Jung, Longuicher Maximiner Herrenberg Riesling Excellentis Trocken, Mosel, Tyskland

2021 Ferienweingut Jung, Longuicher Maximiner Herrenberg Riesling Excellentis Trocken, Mosel, TysklandMed næste Riesling fra vinmageren Christopher Jung på Ferienweingut Jung er vi så på enkeltsmarksniveau, for vinen er deres Longuicher Maximiner Herrenberg Riesling Excellentis Trocken i årgang 2021.

Maximin Herrenberg mark har en undergrund med både grå og blå skifer og ligger på Mosel flodens anden side i forhold til Longuich og helt ned til selve floden med et perfekt placering.

Det er en mark, som andre lokale producenter har parceller på, som fx Weingut Carl Loewen, Weingut Heinz Schmitt Erben, Weingut Bernhard Eifel og endelig Weingut Carl Schmitt-Wagner.

Ellers er vinen lavet lidt efter Christopher Jungs normale opskrift, altså med nænsomt presning af de friske druer, hvorved den friske juice selv løber i kælderen og her startes gæringen spontant alene med druernes egne gærceller.

Når gæringen er 30-50% færdig, så tilsætter Christopher dog en udvalgt gærtype og vinen gærer i omkring 12-16 uger.  I den første 1/3-del af gæringen holdes temperaturen lidt koldere og resten af gæringsprocessen er uden temperaturkontrol.

Herefter står den 4 uger med gæren og kommer så på nye tanke, hvor den lagrer yderligere 4 måneder inden aftapning.

Igen får vi denne fine, sarte side frem … forsigtig, sagte, varsom og med et feminint anstrøg, små olierede antræk til nogle små tertiære petroleum aromaer og en frugt, der er inderlig og luftig. Måske er vi her bare lige en tand dybere og mere kompleks. Der er fersken samt æbler, lid moreller, mandariner og let nøddet moselsødme.

Hvor smager det godt … ikke helt så let som Languicher Riesling Trocken, men dybere og lidt kraftigere. Det giver en syre, som virker mere maskulin, grovere, stærkere og længere … mere røget. Frugten er æbler … mere koncentrerede og citronerne virker næsten syltede og samlet giver det kraft og saft. Det giver et fint bid og tosselang eftersmag, så dermed 91 point.

Forhandles af Højbjerg Vine og Primovino til 149 kr., mens prisen er 139 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7