2020 Ferienweingut Jung, Herrenberg Riesling Spätlese Trocken, Mosel, Tyskland

2020 Ferienweingut Jung, Herrenberg Riesling Spätlese Trocken, Mosel, TysklandMed næste Ferienweingut Jung Riesling går vi et år bagud, for vi har nemlig fat i husets 2020 Herrenberg Riesling Spätlese Trocken … og atter begejstres jeres flittige vinblogger.

Det er igen en enkeltmarksvin, hvor druerne nu kommer fra husets  Longuicher Herrenberg mark, som er husets deres klart stejleste vinmark med en stor hældning på over 75%.

Her er vinificeringen også sket på store egefade, men inden med nænsomt presning af de friske druer, hvorved den friske juice selv løber i kælderen og her startes gæringen spontant i store egefade alene med druernes egne gærceller.

Når gæringen er 30-50% færdig, så tilsætter Christopher dog en udvalgt gærtype og vinen gæret frem til sommeren efter. Herefter kommer den på nye tanke hvor den står yderligere i 3 måneder og frigives til salg 30 dage efter tapning.

I næsen sidder alt de helt rette steder. Vinen har nu også smidt noget af alt det forsigtige, men har fortsat i duften en lidt feminin, luftig og let side, men man mærker et sejere bundtræk. Frugten er fersken, modne æbler … men nu suppleres de af mere eksotiske frugter som let mango, mandarin og lidt abrikos.

Smagen er også dybere og lidt mere eksotisk … har både fersken, abrikos og mango, men noget lemon og citroner. Det virker elegant og stoisk med et vandløbs stille ro, har fin balance mellem den hvide frugt, en forførende og kontrolleret syre samt denne friske, lette og luftige nerve, som er så fin. 92 point.

Forhandles af Højbjerg Vine og Primovino, hvor en flaske koster 229 kr.

Vinanmeldelse 5/7