2016 Ferienweingut Jung, Languicher Maximiner Herrenberg Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

2016 Ferienweingut Jung, Languicher Maximiner Herrenberg Riesling Auslese, Mosel, TysklandJeg sluttede smagningen af Ferienweingut Jung med yderligere sødme, som nu for alvor mærkes, for den næste Riesling var nemlig en Auslese … en 2016 Languicher Maximiner Herrenberg Riesling Auslese.

Det betyder da også, at alkoholprocenten nu er nede på 7%, men jeg har ikke rigtigt noget info om produktionen, men den skulle vistnok være lavet ved, at druerne efter nænsom presning hviler i 24 timer inden gæring, som sker indtil man opnår det ønskede sukkerindhold, hvorefter gæringen stoppes. Vinen er så blot lagret 12 måneder.

Nu kan du snakke om tyktflydende … vi er lige røget på nektarniveau og hurra for det. Det er vin med fed viskositet, virkelig råsaft med en tørret frugt, abrikos, fersken og bagte æbler og så fornemmer man også – midt i nektarsødmen – lidt petroleum og en tom flaske med terpentin.

I munden kan du virkelig mærke sødmen … et olieret sukkerchok med fedme, har en kompleks balance mellem den søde fedme samt en let syre, der er langt mere raceren, kontrolleret og afmålt. Der er ananas, lidt pærer, modne æbler, honningmelon, grillede citroner tilsat råsukker og bare dejlig, blød, cremet … og sød. 93 point.

Forhandles af Højbjerg Vine og Primovino, hvor en flaske koster 249 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7