Houlberg smager igen … vine fra Morten Hallgren på Ravines Wine Cellars

I december 2020 smagte jeg en hel række vine fra danske Morten Hallgren og hans ejet vinhus Ravines Wine Cellars ved Geneva i den nordlige del af Seneca søen i Finger Lakes i vinområdet New York State.

Det kom der en længere artikel ud af, hvor jeg bl.a. skrev hele historien om vor danske vinmager og -producent, hans nuværende vinhus Ravines Wine Cellars og selvfølgelig hans vine. Det kan du læse i blogindlægget; Houlberg tester flere vine fra … danske Morten i Finger Lakes, New York State.

Siden har jeg både smagt flere af Mortens vine, men også endnu flere vine fra New York State. Det er et område, som jeg er blevet meget fascineret af og det leverer – ofte i modsætning til det store og dominerende Californien – mere stringente og kølige vine … lidt som man også kan finde i fx Oregon og Washington State.

Du kan også læse mere om New York State og nogle af vinene derfra i disse indlæg:

New York State i den østlige del af USA er vinmæssigt ikke særlig kendt herhjemme og de laver da også langt mindre end i Californien, som – by far – er det største vinproducerende område med en årlig produktion på cirka 680 millioner gallons svarende til knap 2,6 milliarder liter.

Men selvom produktionen i New York således kun udgør 4,1% af produktionen i Californien, så er produktionen på 106 millioner liter vin alligevel nok til, at området er det 3. største vinområde i USA, så derfor burde vinene derfra være mere på vores radar.

Vinene

Nu smager jeg igen en ordentlig røvfuld vine fra Morten, ja faktisk hele 7 forskellige vine, der sælges af Ravines Wine Cellars’ danske importør Supervin og det er disse vine:

To af vinene har jeg faktisk smagt før … nemlig i en af de online smagninger, som jeg har linket til ovenover. For de 2 Riesling vine linker jeg selvfølgelig bare til mine tidligere anmeldelser.

Konklusion

Det er alle ret fantastiske vine … hver på sin måde, men fælles for dem alle er, at de faktisk smager mere europæiske end amerikanske, så dermed er jeg nu oppe på den helt store Vingegaard klinge i min ros af vinene. Med de hvide er det specielt Riesling vinene, der er fabelagtige, men også Chardonnay’en er møjlækker.

De røde har også denne kølige og fine stil, hvor specielt Cabernet Franc’en med en stringent Loireagtig stil er fin og den bordeauxfile Maximilien har en lys og let sjæl med masser af frisk frugt.

Vi kipper atter med Dannebrog for Morten, hans vine og Supervin for forhandlingen af vinene. Skål.