Houlberg til New York State webinar/smagning med temaet Water

Jeg mangler faktisk at fortælle og anmelde vine fra endnu et New York State webinar/smagning, som jeg var til under temaet Water … og det kom selvfølgelig i forlængelse af foregående tilsvarende smagning med temaet Earth.

Det blev – som tidligere – afholdt af den altid rare og joviale Jamie Goode, der er grundlægger af Wineanorak – Global Wine Journal, forfatter, vinskribent, underviser og endda PhD i plantebiologi.

Den virtuelle smagning bød også her på 3 vinhuse, hvoraf jeg tidligere kun er stødt på ét af dem, nemlig Herman J., Wiemer Vineyards, mens jeg aldrig tidligere har smagt vine fra de to andre vinhuse og det var McCall Wines samt Hosmer Winery.

Og til at repræsentere vine fra disse huse var det vinmagerne selv, der deltog i den lille Masterclass. Fra McCall Wines var det Miguel Martin og fra Hosmer Winery var det Julia Hoyle.

Sidst var Herman J., Wiemer Vineyards repræsenteret af Oskar Bynke, men denne gang var det Oskars medejer Fred Merwarth.

Det betød også, at appellationen Finger Lakes var repræsenteret to gange, da Hermann J. Wiemer Vineyard ligger på den vestlige side af Seneca Lake og Hosmer Winery på den vestlige side af Cayaga Lake, mens McCall Wines ligger ved North Fork på Long Island.

Vi skulle også denne gang smage 2 vine fra hver af de 3 producenter med særligt fokus på vandet i de respektive områder. Så igen havde jeg via FEDEX fået tilsendt de 6 vine, som vi i løbet af denne Masterclass skulle igennem.

Jeg har tidligere skrevet om New York State i flere artikler:

Denne gang skulle vi fokusere lidt på, hvordan vandet i søerne ved Finger Lakes og havet omkring Long Island har betydning for vinene fra de 3 forskellige vinhuse.

Områdets vand

Da vi i denne Masterclass alene smagte vine fra New York State samt Long Island, så kigger vi alene nærmere på disse  2 områder – der ligger en køretur på 10-11 timer fra hinanden – og begge præget af vand … for Long Island som en halvø med havet omkring sig og for Finger Lakes vedkommende med de store, dybe og karakteristiske, lange søer.

Umiddelbart skulle man måske synes, at vandets indflydelse var størst på Long Island, der jo som som en halvø stort set er omgivet af havet … som naturligvis får en indflydelse på markerne.

Imidlertid lød det som om, at Finger Lake søerne faktisk har en større indflydelse, da Julia Hoyle fortalte, at der er stor forskel på klimaet i hver ende af søen og det har også en indflydelse, om man har vinstokkene tæt på søerne eller længere væk fra dem.

På Seneca Lake har man næsten forskellig vejr fra den sydligste del af søen i modsætning til den nordligste. Derudover er vinmarkerne mere kølige, når de ligger på stejle skråninger ned til søen, men de er klart varmere på de flade områder. Julia Hoyle fortalte, at hun dyrker Chardonnay tættest på søen.

Ellers var der faktisk ikke så megen snak om vand ,,, for derefter gik vi hurtigt over til de 6 vine, hvor de 3 vinmagere fortalte og vinene, hvor vi kunne smage nogle af forskellene.

Vinene

Derefter guidede de 3 vinmagere os så igennem 2 vine fra hvert vinhus og det var 3 hvidvine amt 3 rødvine, således det samlet blev en rækkefølge som følgende:

Beskrivelserne og anmeldelserne af vinene har jeg linket til ovenover og alle vinene var faktisk på et højt niveau, Jeg havde måske frygtet lidt, at rødvinene ikke kunne leve op til den flotte friskhed, som hvidvinene har, men det kunne de.