Houlberg til Millésimes Alsace DigiTasting® … version 2.0 og atter mødte jeg gode producenter

Via Ehrenberg Sørensen Kommunikation fik jeg for et stykke tid siden en invitation til den nye 2023 udgave af Millésimes Alsace DigiTasting® … en digital vinmesse, som jeg også deltog i tilbage i 2021, hvor den fysisk-digitale vinmesse blev afholdt første gang.

Dengang var årsagen til den digitale udgave selvfølgelig COVID-19, da man ikke som hidtil kunne den normale vinmesse Millésimes Alsace, som man ellers havde afholdt siden 2012.

Men i 2021 fandt man ud af, at den fysisk-digitale vinmesse med udsendte smagsprøver og online-interviews fungerede ret godt, så derfor gentog man så her i 2023 succesen med en version 2.0 … men ellers fuldstændig efter det samme koncept og igen arrangeret af brancheorganisationen Vins d’Alsace – også kendt som CIVA … Conseil Interprofessionnel des Vins d’Alsace.

Det er også et virkelig godt set-up og i 2021 havde jeg en rigtig god oplevelse med hele 10 rigtig spændende one-on-one interviews, bl.a. med Jean Frédéric Hugel fra Famille Hugel, Olivier Humbrecht fra det legendariske vinhus Domaine Zind-Humbrecht, Jean-Christophe Bott fra Domaine Bott-Geyl og mange andre.

Du kan læse mere om min deltagelse i mit referat fra 2021 i indlægget; Houlberg til Millésimes Alsace DigiTasting® … et møde med Alsaces bedste vinproducenterDerfor skulle jeg selvfølgelig også deltage igen … og selvom jeg ikke fik så prominente navne på min smageliste, så blev det alligevel atter en rigtig fin oplevelse.

Det professionelle set-up

Igen kunne deltagerne til Millésimes Alsace DigiTasting® opleve et utroligt professionelt set-up, som prægede smagningen fra start til slut. Jeg fik også selv hurtigt efter min akkreditering valgt de vinhuse, som jeg ville smage vine fra og have en snak med.

Denne gang var der ikke helt så mange huse at vælge ud fra … 74 vinhuse mod 100 sidste gang og flere af de helt store kanoner havde tilsyneladende valgt ikke at deltage. Det betød dog, at der fortsat var ikke mindre end 296 vine med og samlet endte CIVA med at udsende  8.300 boxe med samlet 33.200 miniflasker.

Samlet deltog blev omkring 2.850 gæster akkrediteret til deltagelse og heraf altså jeres flittige vinblogger. Af disse var 621 fra Frankrig, men de resterende 2.229 gæster var fra hele 51 forskellige lande. Deltagelsen var en smule lavere end i 2021, hvor der var 3.500 akkrediterede gæster.

Sidste gang kunne jeg vælge 8 valgte kasser og fik derudover 2 overraskelseskasser og i hver kasse var der så 4 vine fra den enkelte producent.

I 2023 udgaven kunne man vælge 5 producenter selv og fik derudover 3 kasser, hvoraf 2 af kasserne var med tilfældigt udvalgte producenter, mens den sidste kasse denne gang var med vine til en stor Masterclass med titlen So Trendy.

Dermed blev det således til 8 boxe med samlet 32 mini-flutes med Alsace vine og jeg endte med vine fra disse 7 vinproducenter samt kassen til Masterclass’en med vine fra 4 producenter:

Boxen til Masterclass’en indeholdt en mini-flutes fra henholdsvis Domane Schoffit, Domaines Schlumberger, Domaine Hurst samt Cave de Ribeauville.

Derefter var det egentlig blot at booke en tid hos de enkelte producenter … et onlinemøde bare med vinmageren. Det mest oplagte var selvfølgelig at booke et møde hos dem, hvis smagesæt man havde modtaget, men der var også mulighed for at booke møder med andre producenter.

Jeg valgte den oplagte … jeg bookede simpelthen 30 minutter med hver af de 5 producenter, som jeg selv havde valgt og de 2 tilfældige, som fulgte med. Dermed så mit mødeskema således ud:

Lidt et program, men jeg havde også besluttet at smage vinene før møderne og så i stedet benytte chancen og tiden til blot at snakke med vinmagerne, høre om deres vineri og en række emner. Men derudover ville jeg jo også kunne sige noget om deres vine.

På listen ovenover er der intet booket møde med Jérôme Neumeyer fra Domaine Neumeyer. Det var imidlertid booket, men han dukkede aldrig op til online-mødet … men ringede og om-bookede, men kom heller ikke til senere møde, så tænker teknikken svigtede.

Men allerede inden bekræftelserne på møderne var modtaget, så var alle smagekasserne for længst også dukket frem fra Frankrig … 8 af de eksklusive, vinøse, små madpakker med nogle af de dejligste vine fra Alsace.

DigiTasting møderne

Mine one-on-one møder med i hvert fald 6 af de 7 vinproducenter (Neumeyer ikke indregnet) gik forrygende. Alle steder var det enten ejerene selv eller vinmageren, som jeg snakkede med. Her kan I lige se, hvem der var med fra de forskellige vinhuse:

Ja … du kan se et screenshot af  alle 6 ovenover.

Og sikke rare og dedikerede personer … man kan godt være lidt nervøs til sådanne one-on-one møder med mennesker, som du aldrig før har snakket med, men det gik absolut forrygende. Søde og rare, masser energi, smil og tonsvis af snak om vin og vinproduktion i Alsace.

Jeg vil i de kommende blogindlæg fortælle lidt om hvert af mine møder suppleret med en historie om hvert vinhus og så selvfølgelig også en anmeldelse af de 4 vine fra hvert hus.

Derudover kommer der selvfølgelig også et lille skriv om den lille Masterclass So Trendy … med et panel bestående af Jenni Wagoner, Yves Beck, Manuel Peyrondet og Thierry Fritsch.

Samlet blev det – som sidst – en dejlig formiddag med 6 møder samt en Masterclass, som dog var lidt kedelig. Men samlet skal lyde en stor tak til Dorte fra Ehrenberg Sørensen Kommunikation for at invitationen til at deltage.