Houlberg til Millésimes Alsace DigiTasting® … Jérôme Neumeyer fra Domaine Neumeyer

Det næste Millésimes Alsace DigiTasting® møde adskilte sig fra de foregående ved, at Jérôme Neumeyer fra Domaine Neumeyer aldrig dukkede op. Lidt senere end aftalt tid ringede Jérôme dog til mig og vi blev enige om, at sætte et tidspunkt op senere på dagen, men på dét online-møde var der heller ingen held.

Det var formentlig teknikken, som svigtede, men lidt en skam, da Domaine Neumeyer er et lille spændende økologisk og biodynamisk vinhus, som jeg aldrig har smagt vine fra tidligere.

Domaine Neumeyer

Vinhuset ligger på adressen Rue Ettore Bugatti i byen Molsheim … byen, der netop er kendt som hjemby for produktion af de eksklusive Bugatti sportsvogne. Firmaey Bugatti blev grundlagt tilbage i 1909 af Ettore Bugatti.

Så gammel er vinhuset Domaine Neumeyer dog ikke, for det blev først grundlagt i 1925 af Xavier Neumeyer sammen med sin hustru Joséphine. Siden 2016 har driften dog været varetaget af den 4. generation i form af Jérôme Neumeyer og søsteren Marie Neumeyer-Tonner.

Familen har samlet 16 hektar vinmarker, der bl.a. er fordelt på markerne Grand Cru Bruderthal og de 4 Lieu-dits Hahnenberg, Schaefferstein, Stierkopf og Finkenberg.

Markerne drives økologisk, men der anvendes også biodynamisk tilgang og i vinkælderen arbejder Jérôme med skånsom presning, sortering of en minimalistisk vinificering, hvor der alene anvendes druerne naturlige gærceller og derudover lagres vinene sur lie.

Jérôme producerer 14 forskellige vine, 2 mousserende og 3 søde vine. Vinene er delt op i serierne; Alsace, Terroirs, Crémant Terroirs, Grand Cru Bruderthal og liquoreux.

Smagekassen

I kassen med vine fra Domaine Neumeyer var der disse 4 vine;

Igen 4 små udvalgte vine. Nedenunder kan I også se, hvordan vinflaskerne  normalt ser ud.

Jeg har selvfølgelig linket til alle mine beskrivelser og anmeldelser ovenover.

Millésimes Alsace DigiTasting® mødet

Ja … det punkt udgår jo så.