Houlberg deltager i uofficiel minitest af 15 Ribera del Duero vine

Min første vinøse forelskelse blev i vinene fra Ribera del Duero og denne kildrende mellemgulvsfornemmelse er fortsat videre i livet … endda selvom andre vinområder er føjet til favoritlisten. Sagt med andre ord, så elsker jeg fortsat vin fra Ribera del Duero.

Derfor var glæden også monsterstor, da jeg blev inviteret til en lille vinrejse sidt i september, hvilket jeg omgående sagde ja tak til. Men lige stor var ærgrelsen, da jeg et par uger forinden måtte melde et afbud på grund af fruens kræftdiagnose og et intenst forløb. Der kommer koner altså bare først.

Og heldigvis var Dorte Pontoppidan fra Ehrenberg Sørensen Kommunikation – der varetager markedsføring af Ribera del Duero herhjemme og stod bag invitationen – forstående for mit afbud og var endda så sød, at hun sendte en flok Ribera del Duero vine min vej, således jeg kunne lave en lille smagning. Tak ♥

Derfor har jeg nu – sammen med en flok venner – lavet en lille og totalt uofficiel konkurrence, hvor vi så kårer den bedste Ribera del Duero vin blandt de fremsendte vine og et par stykker mere. Bare en lille hyggelig battle … fra vinelskere, der også elsker dette område.

Ribera del Duero er jo et område, som jeg har skrevet om flere gange i år, nemlig  i vinsmagningerne af Ribera del Duero vine, først med Thomas Ilkjær og senere med René Langdahl Jørgensen.

 Ved smagningen med Thomas Ilkjær smagte jeg 15 forskellige vine og skrev en helt om området, historien, appellationen, druerne og de forskellige vine. Den efterfølgende smagning med Langdahl blev lidt en gentagelse, men bød så på smagning af 13 andre vine.

Du kan læse mine indlæg om de to smagninger her:

Derfor skriver jeg heller ikke denne gang om Ribera del Duero området, men springer hovedkulds ind i smagningen af yderligere 15 vine fra Ribera.

Vinene

De 15 Ribera del Duero vine blev – selvom de fleste omkring bordet nok ikke kendte de forskellige vinhuse og vinene – alle serveret helt blindt med sølvpapirer om. Dermed var ingen forudindtagede og måske kunne have en mening om nogle af husene.

Dermed så feltet sådan her ud og vinene kom i denne rækkefølge og bagefter har jeg også skrevet scoren for hver vin … min egen, men så bagefter også den gennemsnitsscore, som smagepanelet denne aften gav vinene:

Det betyder med andre ord, at de 3 vindere blev

Dermed blev vinderen Nabal Reserva de la Familia fra vinhuset Bodegas Nabal … lidt sjovt, for det var netop ét af de huse, som jeg skulle besøge på min vintur til Ribera del Duero.

Jeg vil i de kommende indlæg beskrive og anmelde alle de smagte vine. Men igen imponerede stort set alle vine … så smagepanelet var tilpas og nød dermed alle vinene.