Byggemøde 8. juni 2024 … men Houlberg var kun med en del af aftenen

Lørdag den 8. juni 2024 måtte Houlberg lide af momentvis personlighedsspaltning eller i hvert fald dele min tid op på 2 fine arrangementer. På denne dato skulle jeg nemlig deltage i Kræftens Bekæmpelses Stafet For Livet og det var samtidig også datoen for byggesjakkets byggemøde, som denne dag blev afholdt hos Keeper.

Derfor startede jeg qua fruens kræftforløb med at støtte op om det fine arrangement Stafet For Livet, som samler penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde for forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er en 24 timers stafet, hvor man går sammen eller på skift i 24 timer for kræftramte og stafetten blev afholdt på Langvang Idrætscenter i Randers.

Der kunne man gå ruter på 1, 2 eller 3 kilometer og vi startede alle på vores hold med 3 kilometer, men desværre var vejrguderne slet ikke med os og vi blev ude på ruten fanget i et massivt regnvejr, hvor det faktisk stod ned i lårfede stråler, så vi blev totalt gennemblødte … sikke en fabelagtig start.

Og regnvejret fortsatte faktisk det meste af dagen … lidt synd for sådan et fabelagtigt arrangement, hvor lokale band måtte spille på scenen for overhovedet ingen mennesker. Det er var sgu synd og havde vejret bare været som lørdagen før, så havde det været så fabelagtigt og succesfuld.

I stedet var det bare vådt, hundekoldt og blæsende, så jeg glædede mig faktisk til kl. 16.30, hvor byggesjakket skulle mødes hos Keeper ikke så langt fra Langvang Idrætscenter. Der kunne jeg så få tørt tøj på og lidt varme i kroppen. Læg derfor rigtig god mad og lækre vine.

Så dermed var det en forfrossen Houlberg, der dukkede op til byggesjakkets samling. Men et par tørre bukser, t-shirt, jakke og sko, så var jeg klar og som vanlig hos Keeper, så samlede vi os ved den store køkken-ø til lidt bobler og appetizer.

Maden

Boblerne skulle vi gætte og alle ramte, at det var champagne og på Chardonnay, for det var 2015 Blanc de Blancs fra Pol Rogers, mens appetizers var små bruchetta’er med lidt laksecreme og samlet kom aftenens menu til at se sådan her ud:

  • Appetizers; Bruchetta med laksecreme
  • Forret 1; Røget dansk sommerbuk på salat med rodfrugtchips
  • Forret 2; Røget, økologisk Vejle Ådal ørred med flødestuvet spinat
  • Hovedret; Mør økologisk oksemørbrad bøf med bagte kartofler, gulerødder, forårsløg og sauce
  • Dessert; Rødgrød på danske bær med fløde

Lad os da lige tage et nærmere kig på maden;

Bruchetta med laksecreme

Vi startede med disse små lækre banditter … lækker laks i en lille creme ovenpå bruchetta. Fabelagtig start og bobler fra Winston Churchills ynglingshus Pol Roger var et godt valg.

Røget dansk sommerbuk på salat med rodfrugtchips

Derefter gik vi til bords, hvor forret nummer 1 allerede ventede, for det var lidt røget dyrekølle fra en lille bambi, som Keeper brutalt selv havde nedlagt. Bambi eller ej … det smagte ganske fantastisk og vi fik lidt hvidvin dertil … og vi startede i Rieslingeland.

Røget, økologisk Vejle Ådal ørred med flødestuvet spinat

Der kom faktisk en forret mere og det var toplækkert … lige mig. Det var røget ørred – den som de serverer på Alsik – og lidt flødestuvet spinat. Mums for satan, for fisken sad lige i skabet og følgeskabet af den lidt flødefede spinat passede perfekt til ørreden.

Mør økologisk oksemørbrad bøf med bagte kartofler, gulerødder, forårsløg og sauce

Hovedretten bestod af en rigtig lækker bøf … og det var en mørbrad, der – som navnet helt rigtigt siger – var mør som bare fanden og fik akkompagnement af bagte nye kartofler, små karotter, forårsløg samt en lækker sauce … og det er sgu menneskemad, der bare lige passer til lækre vine.

Rødgrød på danske bær med fløde

Rødgrød er en dessert, som alle kender … eller i hvert fald kender navnet på, men mange har faktisk ikke smagt retten og tænker, at det nok smager som jordbærgrød. Det gør rødgrød ikke, for den er langt mere syrlig, hvis den laves korrekt og hurra for det.

Denne sad – efter min mening – lige i skabet … godt med friske og syrlige bær, men dog også lidt sødme og ellers fløde til at balancere og give denne cremede fornemmelse. Sådan.

Vinene

På den vinmæssigt front havde Keeper udvalgt en flok rigtigt spændende vine og flere i sæt af 2 … således var der 2 fra Aux Mages og 2 fra Gaja og 2 fra det burgundiske negocianthus Louis Max, så derfor smagte jeg disse 9 vine, mens resten af sjakket var med på nogle stykker mere:

Et vildt felt … og kun én havde jeg smagt før, hvilket var 2022 Parallax Mourvedre fra Aux Mages, da jeg selv havde serveret som en af vinene til det byggemøde, som jeg selv afholdte i oktober måned sidste år. Mine beskrivelser og anmeldelser har jeg selvfølgelig linket til ovenover.

Konkurrencen

Jeg var kun med til at smage de 9 første vine … hvilket endda reelt var flere end forventet, da jeg alene have planer om at skulle deltage et par timer, men den gode mad og fremragende vine contra regn, blæst, håndbajer, pølsehorn og kolde telte gjorde det sværere at returnere.

Men da jeg gik, så førte jeg vores blindsmagningskonkurrence, mens Brix lå håbløst bagud. Da jeg ikke kunne være med på de sidste vine, så blev Jesper aftenens vinder og Brix meget passende rosinen i pølseenden … en rolle han kender fra AGF.

På billedet ovenover krøller han resultatet sammen … foto venligt sendt af en udsendt pressemedarbejder. Et stort tak til Keeper for at lægge rønne til det skønne selskab af vinelskere, lækkerier fra køkkenet og dejlige vine.