Byggemøde 26. oktober 2013

Enten er det alderens trykken … ellers også går tiden bare hurtigt, specielt når man er i godt selskab. Lørdag den 26. oktober var det allerede tid til nyt byggemøde, og endda årets sidste. Synes ellers ikke, at det var ret lang tid siden, at vi nød gode vine hos Lyngvild-Brix mens sommeren samtidig så småt gik på hæld.

Men igen var det gode selskab sammen, nemlig hele byggesjakket som foruden mig selv (sagde hunden) jo også tæller Lyngvild-Brix, arbejdsdreng Falk, områdefordeler Kenneth K (for Keeper, og dermed ikke i familie med Susan K … mig bekendt) og ikke mindst aftenens vært Flemming, som for anden gang skulle påklæde sig denne rolle. Nu var vejret blot skiftet … efterårsstormene lurede og vinteren truede med at sætte ind.

Og Flemming var sgu dagens mand … havde både forberedt en flot, fabelagtig menu … og havde indkøbt en røvfuld lækre vine. Og når jeg siger røvfuld, så er der noget om snakken, for vi skulle igennem et sandt maraton … en ren vinstafet af gode og spændende vine … alle behørigt indpakket i stanniol, således de muntre svende kunne dyste i viden om druer og vinlande. Faktisk skulle vi igennem hele 12 vine, nemlig følgende:

Som sidst er der links til beskrivelserne. For de to italienske vine er links til tidligere beskrivelser, da jeg har smagt disse tidligere. Samlet et flot felt, mens rækkefølgen var sådan lidt “hulter til bulter”, men det har jo også sin charme … og blot stiller krav til nyderen … i dette tilfælde et byggesjak af gamle oldboys spillere.

Menuen skal I da heller ikke snydes for:

  • Snack inden maden; Grillede løgringe og bacon
  • Forret; Karrysuppe med ananas, rejer og andet godt
  • Hovedret; En stor, grillet mande-mørbrad m/bagt kartoffel m.m.
  • Dessert; Hjemmelavet islagkage

Her fotos af den gode mad … undtagen islagkagen. Den var så god, at jeg totalt glemt at tage et foto.

Snack inden maden; Grillede løgringe og bacon

Grillede løgringe og bacon

Forret; Karrysuppe med ananas, rejer og andet godt

Karrysuppe med ananas, rejer og andet godt

Hovedret; En stor, grillet mande-mørbrad m/bagt kartoffel m.m.

En stor, grillet mande-mørbrad m/bagt kartoffel m.m.

Konkurrencen om at gætte druer og lande endte vel som forventet … Brix på sidstepladsen og Kenneth K som vinder. Smagsnotaterne blev – som aftenen skred frem – noget utydelige, men fortsat fyldt med smagsindtryk fra en fornøjelig aften. Jeg skulle – åbenbart – havde det sædvanlige korte power-nap, Brix sludrede som vanligt og sådan er disse aftener fyldt med traditioner.

Næste gang er jeg vært … glæder mig allerede.

Skriv et svar