2007 Domaine Laleure-Piot, Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses, Bourgogne, Frankrig

2007 Domaine Laleure-Piot, Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses, Bourgogne, FrankrigLørdagens sidste vin, igen Bourgogne … vinhuset Domaine Laleure-Piot og en Premier Cru vin, Pernand-Vergelesses. Domaine Laleure-Piot ligger i Beaune, men har deres kældre i Pernand-Vergelesses, som er en appellation, der ligger i den nordlige del af Côte de Beaune i Bourgogne.

Jorden består af en blanding af kalksten og mergel ler over en hård kalksten base. I denne appellation produceres der både rød og hvid vin. Rødvinene i Pernand-Vergelesses er stærke og full-bodied med røde bær og brombær smag og hints af krydderier og en pænt grad af kompleksitet.

Familien Laleure-Piot har dyrket vin her i mere end 300 år, og det er nu 5. generation Frédéric Laleure, der ejer det meget velplejede domaine. Der er godt 10 hektar, og ikke mindre end 15 forskellige appellationer. Markernes gennemsitsalder er 30 år og al høst sker manuelt.

Efter høsten sorteres druerne omhyggeligt. Efter nogle få dages kold maceration, der sikrer det bedste af frugt og friskhed begynder den langsommere rolige gæring, der fuldender arbejdet og skaber den dybe farve. Herefter fyldes denne nektar til modning i 12 måneder på udvalgte fade fra det centrale Frankrig og Nevers. 35% af fadene skiftes hvert år.

Der findes alene én Grand Cru vinmark i Pernand-Vergelesses og det er Corton-Charlemagne, hvorfra der alene laves hvidvin. Derudover findes der 10 Premier Cru vinmarker til rød-og hvidvin i Pernand-Vergelesses, og Les Vergelesses – som leverer druerne til denne vin – er én af markerne.

Duftmæssigt er her lade, kostald … godt animalsk udtryk … hmmmm, der er syre, hindbær, jern og mineraler. Smagen er meget frugtrig, mineralsk med ristede mandler, grus … men også meget blød og klar/ren i udtrykket.

Købt hos Jysk Vin, pris 299 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar