1996 Domaine Antoine Stoffel, Gewurztraminer Eichberg Grand Cru, Alsace, Frankrig

1996 Domaine Antoine Stoffel, Gewurztraminer Eichberg Grand Cru, Alsace, FrankrigSå kom der ellers en spændende vin på bordet, en ældre bedaget Gewurztraminer, endda en Grand Cru fra marken Eichberg, flot fundet fra vinkælderen … en årgang 1996. Vi er selvfølgelig i Alsace, endda i den hyggelige by Eguishem, lidt uden for Colmar, hvor vi finder vinhuset Domaine Antoine Stoffel.

Huset er gennem 5 generationer drevet af Stoffel familien, og siden 1990 af Annick Stoffel. Hun er vinmager af den “gamle” Alsace skole, Annick stoffel forstår at få det bedste ud af de enkelte druer, og hun fremstiller vin som år efter år vinder medaljer.

Vingården har i alt 9 hektar vinmarker, som alle ligger i området omkring Eguishem, og her dyrkes de syv søster; Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Noir, Pinot Gris og Gewurztraminer.

Hos Annick laves der en række vin, 9 forskellige Vins d’Alsace, 2 Cuvée Prestige og 3 Grand Cru samt lidt Cremant, Vendanges Tardives og Eaux de Vie. De tre Grand Cru er Riesling, Pinot Gris samt denne Gewurztraminer .. og de kommer alle fra Grand Cru marken Eichberg.

Druerne til vinene høstet fuldmodne og vinificeres i ståltanke for at bevare den rene frugt. Vinen er stabiliseret inden aftapning på vingården.

Duften afslører med det samme, at der er tale om en vin med lidt alder. Duften er oxyderet og herudover duft af nødder og sirup. Smagen er derimod overraskende frisk … selvfølgelig ikke som forrige vin, men frisk i forhold til alderen. Der er sødme, honning … den meget aromatiske smag, som Gewurztraminer ofte har … lidt blomster og selvfølgelig smages alderen også lidt. Sjovt med en 17 år gammel hvidvin, som fortsat kan nydes med stor velbehag. Thumbs Up til Flemming for dette valg.

Stoffel forhandles af Vinbyen.dk, men Grand Cru’en har jeg ikke kunnet finde. På vingården koster den 12,70€ i nyeste årgang.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar