2018 Bodega Sei Solo, Sei Solo, Ribera del Duero, Spanien

2018 Bodega Sei Solo, Sei Solo, Ribera del Duero, SpanienDenne eftermiddag blev Aalto slået af topvinen Sei Solo fra Bodega Sei Solo … men de to vinhuse har jo egentlig også et slægtskab via vinmager Javier Zaccagnini,

Bodega Sei Solo er et lille sideprojekt for vinmageren Javier Zaccagnini, når han ikke laver de ikoniske, spanske supervine Aalto og PS på Bodegas Aalto.

Javier Zaccagini er tidligere præsident for Consejo Regulador Ribera del Duero … som er et slags eksportråd for området. Han var også sammen med Mariano Garcia med til at grundlægge Bodegas Aalto i 1998, og nu har han grundlagt Bodega Sei Solo, hvor han laver to supervine … Preludio og Sei Solo.

Preludio har jeg smagt før … både i årgang 2015 og 2017.

Projektet har han opkaldt efter sit favorit klassiske musikstykke Sei Solo … en violin sonate fra Johann Sebastian Bach. Og topvinen – der blot hedder Sei Solo – har en kopi af den afdøde komponists håndskrift på etiketten.

Samlet har Javier Zaccagnin 5,8 hektar, hvoraf 2,7 hektar er egne marker fordelt på 4 marker, men han har lejet andre 5 marker, men alle med gamle vinstokke. De ligger primært i La Hora, men også i Pago de Santa Cruz, hvor stokkene er over 90 år.

Denne topvin Sei Solo er med udvalgte druer fra de to parceller Barroso og Acos i La Horra og fra stokke, der er mellem 60 og 90 år gamle. Druerne høstes med et meget lavt udbytte og med den største respekt for naturens cyklus.

Vinen er lavet med druernes naturlige gærceller i store 2.500 liter åbne egekar og efter endt fermentering er vinen lagret 2 år på store 600 liters brugte, franske egefade.

WTF? Sikke en duft, medicinagtig, tyk og tæt med en totalt vild aroma og intensitet. Der er masser af mørke og friske bær, næsten gærede bær, brombær, blåbær og jordbær, ædelhed, mahogni samt tobaksblade, bark … utrolig rig med kakaopulver, lakrids, en smule chokolade og så øverst godt med blomster.

Nøj hvor det smager godt og det er vildt, at man masser af det hele, både en stor friskhed og balance, som bare lige griber fat i munden og løfter smagen op til ædel, elegant niveau og fortsat med fad samt et bid af tørre og markant tanniner. Det bliver slet ikke overmodent Ribera, men har både en kæmpe friskhed og flot balance, en fin, fin syre, lidt salte noter og den mørke frugt med lidt uter og svagt små egeagtige trænoter. Mums.

Forhandles af Theis Vine, hvor en flaske koster 549,95 kr., mens prisen er 399,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6,5/7