2019 Weingut Wöhrle, Lahrer Kronenbühl Selection Carl Spätburgunder 1G, Baden, Tyskland

2019 Weingut Wöhrle, Lahrer Kronenbühl Selection Carl Spätburgunder 1G, Baden, TysklandEfter Wöhrles 2019 Lahrer Spätburgunder Bestes Fass, så smagte vi Lahrer Kronenbühl Selection Carl Spätburgunder 1G i årgang 2019.

Vinen er opkaldt efter Markus og Tanja Wöhrles søn Carl, da vinen første gang blev lavet i det år, hvor Carl blev født .

Den er lavet på lige dele tyske kloner og franske Dijon kloner fra Weingut Wöhrles parcel på den 43 hektar store VDP Erste Lage Lahrer Kronenbühl mark.

På Lahrer Kronenbühl dyrker Markus både Spätburgunder, Riesling, Chardonnay, Rieslaner samt Grauburgunder og Weißburgunder … alt fuldstændig økologisk.

Druerne har gennemgået en kølig maceration, hvor mosten trækker farve og aroma af skindet inden gæring. Vinen er derefter gæret i åbne gæringskar og har dernæst tilbragt 12 måneder på ældre træfade … og 1/3 del af fadene udskiftes hvert år.

Dejlig lys duft … blomster, pæn landlig, animalsk med både hestestald, kirsebær, jordbær, ribs og klart mere grøn end fx den forrige Bestes Fass suppleret med urter, lakridskonfekt, vanilje, kanel, nelliker, røg og lys mælkechokolade. Uh, man bliver glad.

I forhold til Bestes Fass er der også lidt mere skarphed, også lidt tydeligere og mere tørre tanniner, lys og syrlig frugt, ribs, hindbær, meget ren i frugten sammen med en nærmest vibrerende syre, lidt peber samt jernholdige elementer. Det smager voldsomt godt, så dermed 5,5 houlbergske fingre med pil op.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7