N.V. Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Brut, Mosel, Tyskland

N.V. Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Brut, Mosel, TysklandDet var lutter kendte producenter, som Mr Ruby havde hentet vine fra til sin præsentation af Spätburgunder 2019 vinene  … og dermed har jeg tidligere skrevet masser om alle producenterne, som nu fx Daniel Twardowski, som jeg skrev en del om, da jeg smagte hans 2017 Pinot Noix Ardoise.

Men først startede vi ballet med hans nye bud på mousserende vin på Pinot Noir … en ny Non Vintage Pinot Noix Brut, som nok mest er et mindre eksperiment og ikke klart til salg endnu. Men vi fik lov at smage den før alle andre.

Twardowski har lavet vinen på Pinot Noir … men ellers er der ikke mange oplysninger om produktionen på nuværende tidspunkt, men mon ikke druerne er fra Dhroner Hofberg og måske endda fra de yngste vinstokke.

På marken arbejder Twardowski udelukkende med Dijon-kloner samt 30% hele klaser i gæringskarret. Men det er en Non Vintage og jeg ved heller ikke, hvor land tid, som vinen har gennemgået 2. gæring i flasken. Der er heller ingen etiket endnu.

I næsen har vinen ikke den karakteriske Twardowski lethed, men frugten virker mere fed og lidt kandiseret med abrikos, stearinlys, voks og samtidig vild god inderlighed. Smagsmæssigt har vinen så små salte og blide bobler … har godt bid og god syre, lemon, grape, hvor boblerne bliver ved med at rumstere i munden i rigtig, rigtig lang tid.

Twardowski forhandles af Mr Ruby, men denne er endnu ikke frigivet og prisen kendes heller ikke.

Vinanmeldelse 5/7