Houlberg til Millésimes Alsace DigiTasting® … Mathieu Ginglinger fra Domaine Ginglinger

Mit 5. møde til Millésimes Alsace DigiTasting® kl. 10.00 var med Mathieu Ginglinger fra vinhuset Domaine Ginglinger Pierre-Henri, eller nu egentlig blot kaldt Domaine Ginglinger. Der var fart på mine møder og det føltes lidt som speed dating … eller i hvert fald noget i den retning, selvom jeg aldrig har prøvet det.

Igen blev jeg bekræftet det, som jeg havde oplevet i de foregående møder, nemlig at vinbønderne i Alsace bare er SÅ rare, hvilket også var tilfældet med Mathieu Ginglinger.

Vinhuset var – som forrige Domaine Boehler – et af de vinhuse, som jeg random havde fået medsendt som de 2 overraskelseskasser ud af samlet 10 kasser. Jeg havde ganske vist før smagt vin fra Paul Ginglinger, men ikke fra dette vinhus.

Domaine Ginglinger

Vinhuset Domaine Ginglinger Pierre-Henri ligger helt inde i den gamle, smukke by Eguisheim og har til huse i en gammel vingård, der stammer fra 1684 … faktisk kan man fortsat se en sten med årstallet indgraveret i bygningen over indgangsdøren.

Familien Ginglinger har været vinbønder i Eguisheim helt siden 1610 og drives i dag af 12. generation i form af Mathieu Ginglinger og hustruen Stéphanie. Mathieau overtog driften i 2001 fra sin far Pierre-Henri, der selv havde overtaget driften i 1976 fra sin far Henri, de igen havde overtaget driften i 1946.

Da Henri Ginglinger i 1946 drev vingården, så havde man alene 1,3 hektar vinmarker, men i dag har vingården samlet 16 hektar spredt ved de 3 byer Eguisheim, Herrlisheim og Wuenheim. De bedste af deres marker er klart deres 4,3 hektar på Grand Cru markerne Eichberg, Pfersigberg og Ollwiller,

Det er samme marker, som vinhuset Paul Ginglinger har deres bedste marker på, men de 2 Ginglinger er da også i familie, som jo startede med at lave vi i 1610. På marker dyrker familien Riesling, Muscat, Pinot Blanc, Sylvaner, Pinot Gris og Gewurztraminer. Alle marker drives økologisk certificeret.

Vingården laver ifølge Mathieu Ginglinger omkring 120.000 flasker vin … og udover driften, så har de også et lille B&B, hvor de udlejer 5 værelser.

Smagekassen

I kassen med vine fra Domaine Ginglinger var der disse 4;

Kassen fra Ginglinger startede hårdt ud med 2 Riesling Grand Cru vine efterfulgt af 2 basisvine på henholdsvis Riesling og Pinot Gris … alle ganske fornuftige med Grand Cru Ollwiller vinen som dem klart bedste efter min vurdering.

Jeg har selvfølgelig linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene ovenover. Nedenunder kan I også se, hvordan vinflaskerne  normalt ser ud.

Millésimes Alsace DigiTasting® mødet

Mit møde med Mathieu Ginglinger var også super … han fortalte først lidt om vinhuset, deres historie og lidt om produktionen. Cirka 1/3-del markerne er med Riesling, mens Pinot Noir omvendt kun er tilplantet på 10% af markerne.

Mathieu fortalte også, at han netop har ændret navnet fra Domaine Ginglinger Pierre-Henri til blot Domaine Ginglinger, så man ikke for hver ejer skifter navn. Dermed vil vinhuset hedde det samme, hvis hans søn også vil drive det videre.

Det har også betydet, at de har fået designet nye etiketter og på billedet ovenover kan  I se, at Mathieu stolt viser en Crémant frem med den nye etiket.

Vi kom også omkring Covid-19 epidemien, som har ramt vinhuset rigtigt hårdt, da de sælger omkring 40% af produktionen til turister, som besøger vingården og 20% til restauranter … og begge dele har faktisk været lukket ned i en periode.

Som som de foregående sluttede jeg snakken med at spørge, om jeg kunne få tilsendt et par fotos fra vingården … og igen var det kun sød imødekommenhed, så jeg har modtaget masser af billeder fra den lille vingård i Alsace. Thanks Mathieu.