2019 Tenute Poggiocaro, Brunello di Montalcino, Toscana, Italien

2019 Tenute Poggiocaro, Brunello di Montalcino, Toscana, ItalienTilbage i marts måned lavede jeg en minitest af 5 Brunello di Montalcino vine fra klasseårgangen 2019 og nu smager jeg endnu en af slagsen … og denne er  lavet af den mega- og kæmpestore Schenk koncern under navnet Tenute Poggiocaro.

Schenk mastodonten har jeg skrevet om før … de laver over 600 forskellige vine og bare i koncernen italienske enhed Schenk Italia produceres der over 52 millioner flasker vin og de kan flaske ikke mindre end 350.000 flasker om dagen,

Denne Brunello har jeg smagt før … både i årgang 2016 og 2017, mens denne årgang 2019 er en testvin, der da heller ikke har den normale Tenute Poggiocaro etiket, men blot en Schenk etiket, hvor der står Brunello di Montalcino.

Vinen er da også – så vidt jeg kan se – produceret på Schenk Italias produktionsanlæg Lunadoro, som ligger ved landsbyen Valiano i Montepulciano området.

Den er lavet på 100% Sangiovese fra udvalgte marker omkring Montalcino. Gæringen er sket på ståltanke med temperaturstyring og en macerationstid på omkring 20 dage. Efter endt gæring har den så lagret minimum 36 måneder på traditionelle slavonske egefade samt næsten to år på flaske, før den er klar til frigivelse.

I glasset er denne Brunello di Montalcino forholdsvis lys og har faktisk allerede lidt brunlige nuancer i kanten, men duften virker ret moden med skovbund, svampe, champignon, gammelt læderbælte, røg, laurbærblade samt en frugt, der mest er kirsebærdrevet, måske endda lidt kandiserede kirsebær samt let sødme med kanelsukker og allehånde.

Smagen er både ren, klar, tør, moden og alligevel syreligere end duften egentlig indikerede. Det giver en vis friskhed, hvorved den har en frugt af saftige kirsebær, blommer og ribs, men også en smule citrus og en campariagtig bitterhed. Der er pænt med syre, bid, kant og tanninerne er også ret markante. Bestemt godkendt, 91 point.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen er 159,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7