2009 Heartland Wines, Shiraz Directors’ Cut, South Australia, Australien

2009 Heartland Wines, Shiraz Directors' Cut, South Australia, AustralienOnsdagens sidste vin kom fra Heartland Wines, som er et etableret samarbejde mellem Grant Tilbrook, Scott Collett og Ben Glaetzer. Vinen er en Shiraz Directors’ Cut, husets topvin … og Ben Glaetzer kender vi her på bloggen, bl.a. er han manden bag ikonvinen Amon-Ra Shiraz.

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år.

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af dette Heartland Wines, som fremstiller ”value-for-money” vine på druer fra forskellige distrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvor han laver ufattelig intense vine på druer fra McLaren Vale og Barossa Valley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor han fremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i Barossa Valley.

Heartland Wines er herhjemme bl.a. kendt for vinen Stickleback, som er blevet et prisbilligt hit i mange vinforretninger.

Denne Shiraz Directors’ Cut er som sagt husets topvin … eller næste, for der findes en vin over denne, nemlig vinen “One”. Directors’ Cut findes i to varianter, én på Cabernet Sauvignon og så denne på Syrah … eller Shirazzzzz, som de siger Down Under. Druerne til vinen kommer fra husets egne marker i Langhorne Creek, hvor vinstokkene er mellem 25 og 30 år. Vinen har lagret 14 måneder på 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.

Duftmæssigt mørke bær, yoghurt eller mejeri, babybræk, vanilje, chokolade og en snert peber. Smagsmæssigt er vinen fint nuanceret med kul, blæk, lakrids, kirsebær og eukalyptus. Det er høj oktan, men på en behagelig måde med finesse, godt med frugt og bløde tanniner. Bestemt en af de bedre australske Shiazzzzz vine … jo, godt håndværk fornægter sig ikke.

Forhandles bl.a. af Wine.dk, pris 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

Skriv et svar