2020 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Ardoise, Mosel, Tyskland

2020 Weingut Daniel Twardowski, Pinot Noix Ardoise, Mosel, TysklandPinot Noix Ardoise var den første vin, som jeg smagte fra Weingut Daniel Twardowski og den første vin, som han lavede. Jeg har således smagt vinen fra starten med både årgang 2016, 20172018, 2019 og nu 2020.

Daniel Twardowski har anvendt 50% hele klaser og alle druerne er fortsat fra Dhroner Hofberg og høstet med et ret beskedent udbytte på 20-25 hektoliter pr. hektar.

Vinen laves i pagt med naturen og gærer spontant i store, åbne egekar, mens vinen er lagret 16 måneder på barriques … både 20% nye og så tidligere lidt 8-9 år gamle barriques fra Armand Rousseau og Domaine de la Romanee Conti.

Selvom forskellen med Twardowskis basis Pinot Noix er blevet mindre, så har Ardoise mere dybde, er mere urtet og vild, for den har atter denne vilde flowerpoweragtig vildskab på flaske. Det er utrolig let, transparent, lys og teglfarvet vin med et svagt orange skær, mens duften er landlig, luftig og æterisk. Der er blomster, malerspand og acetone, gazebind med en lys, moden frugt af hindbær, jordbær, ribs tilsat lidt karamel, mentol og vanilje.

Smagsmæssigt er det som et lyst punch i maven.  Det er lyse bær med rabarber, ribs, granatæbler og citroner … saltet, mostet, let, lys, syrlig, præcis, dedikeret og afstemt. I munden er der sitrende energi og alt breder sig stramt og elegant. Det er mineralsk, stenet, saltet og så alligevel sart og syrligt … lykkevin med et vildt tvist. 97 point.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 795 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7