Houlberg tester vin fra Weingut Egert … med et dansk islæt

Weingut Egert ligger i byen Hattenheim ikke langt fra det fine Balthasar Ress hus. Vinhuset blev i 1997 overtaget af Manfred Egert fra hans forældre Hans og Maria Egert og i dag driver han vinhuset sammen med sin søde danske hustru Bettina og deres 2 børn Max aka Maximilian samt Sophie.

Jeg har tidligere smagt vin fra huset, bl.a. deres 2015 Hattenheimer Wisselbrunnen Riesling Erstes Gewächs, som omgående fik mig til at tabe kæben og jeg måtte da også hoste op med 6 store tomler. Men nu smager jeg igen vin fra vinhuset, for Vinvärket har bedt mig teste 6 nyere Riesling vine fra Egert.

Weingut Egert

Den er jeg selvfølgelig frisk på, men inden vi kommer så langt, så lad os lige se lidt nærmere på Weingut Egert på Erbacher Landstraße  i Hattenheim lige ned til Rhinen … lige tæt ved den naturbeskyttede ø Mariannenaue midt i den store flod, som vi hører så meget om i disse dage på grund af den faldende vandstand efter tørken i sommer.

Manfred stammer fra en familie af vinavlere, der går helt tilbage til 1800-tallet og reelt er han reelt 6. generation, som har grebet faklen og nu fortsat laver vin. Det sker sammen med hans danske hustru Bettina  og – som tidligere skrevet – deres to børn.

Både Max og Sophie har taget uddannelser indenfor vinproduktion, så dermed er de begge parate til at deltage i driften og senere endda også overtage driften. Bettina har insisteret på, at både Max og Sophie lærte at tale dansk fra barnsben.

Samlet har Egert 9 hektar vinmarker, som strækker sig langs Rhinen fra Erbach via Hattenheim og Oestrich til Mittelheim. Vinmarkerne er så fordelt på Erbacher Siegelsberg og Steinbergen, Hattenheimer Wisselbrunnen, Nussbrunnen og Hassel samt Oestricher Lenchen samt endelig Mittelheimer St. Nikolaus.

Hele 85% af markerne er certificeret som Erste Lage marker med 8 Große Lagen og 3 Erste Lagen parceller og de dyrker jo – selvfølgelig for Rheingau – mest Riesling, som udgør 90% og det suppleres med 7% Spätburgunder samt 3% Weißburgunder.

Udover vinproduktionen, så driver familien også lidt udlejning af et par ferielejligheder … hele 2 for at være helt præcis; ferienwohnung Riesling og ferienwohnung Spätburgunder.

Vinene

Vinene laves alle efter Manfreds motto; 100 Prozent Liebe und Leidenschaft … og nu tester jeg så 6 af vinene, nemlig disse 6 vine:

Jeg servede vinene for en flok venner og familie … og allerede fra første vin kom der anerkendende nik og en kommentar; hvor smager den dog godt. Det var endda alene ved den billigere Hattenheimer Riesling Kabinett Trocken … men ved RGG’erne, så sker der virkelig noget. WAUW siger jeg bare.

Men generelt et meget højt niveau for alle vinene, så man får virkelig godt med kvalitet for pengene. Jeg skulle egentlig i start september have været i Rheingau … og så havde besøg hos Egert stået højt på ønskesedlen. Dejlige vine.