2018 A Tribute to Grace Wine Company, Grenache, Californien, USA

2018 A Tribute to Grace Wine Company, Grenache, Californien, USADerefter lagde Jan ud med næste vin og det blev en 2018 Grenache fra vinhuset med det sjove navn A Tribute to Grace Wine Company i Los Alamos i Californien.

Vinhuset er oprettet og drives af den unge kvindelige vinmager Angela Osborne, der selv er fra New Zealand. Hun flyttede til Californien i 2006 for at lave vin fra Grenche … efter hun havde ledt efter vingårde i både det nordlige Spanien, det sydlige Frankrig og det sydlige Australien … men endte altså i Californien.

I 2007 hentede Angela  sin første Grenache druer fra marken Santa Barbara Highlands Vineyard, som ligger højt et stykke inde i landet tæt ved Stillehavet og lavede sin første vin … og opkaldte vingården efter sin bedstemor Grace og hendes forkærlighed til vin.

Hun har ikke selv vinmarker, men køber sine druer fra en række vinavlere, som hun har lavet faste aftaler med. Således får hun druer fra marker som Santa Barbara Highlands Vineyard, Shake Ridge, Besson, Hofer, Vie Caprice, Morro View og Spear.

Her smager vi hendes vin, der bare kaldes Grenache … en basisvin, hvor druerne kommer fra flere forskellige marker, faktisk fra hele 5 forskellige marker. Efter høsten er 80% af druerne afstilket, mens der således er brugt 20% hele klaser. Efter endt fermentering er vinen lagret 11 måneder på barriques.

I næsen har vinen en let, lys, aromatisk og blomstret duft, som absolut kan minde om en Pinot Noir med en meget rig frugt af både tranebær, hindbær, lidt solskin, lette fade, Kongen af Danmark drops og vanilje, lidt bacon … virkelig frisk og ung frugt.

Smagsmæssigt er vinen ganske cremet med jordbær, rødgrød med fløde, en jordbærsmoothie og drikkeyoghurt, lidt tranebær, hindbær, mynte, runde tanniner og meget lækker, let og god smag.

Forhandles af Smalle Vine, hvor en flaske koster 279 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7