2018 Bodegas Félix Callejo, Majuelos de Callejo, Ribera del Duero, Spanien

2018 Bodegas Félix Callejo, Majuelos de Callejo, Ribera del Duero, SpanienVi iler videre med mer’ Ribera del Duero, for næste vin er en Majuelos de Callejo 2018 fra Bodegas Félix Callejo, der er ligger tæt ved Sotillo de la Ribera.

Vinhuset er grundlagt  i år 1989 af Félix Callejo, efter han mødte sin kone Pilar. Félix overtog som 16-årig driften og fortsatte blot driften som hans bedstefar og far også havde gjort, men Félix arbejdede samtidig også som en vinagent, hvor han fandt købere til vin fra andre lokale producenter i Sotillo. Da han i 1989 overtog driften, så oprettede Félix Bodegas Félix Callejo og startede med at flaske og sælge egne vine.

I dag er driften overtaget af 2. generation i form af Félix’ 4 børn Beatriz, Noelia, José Félix og Cristina Callejo. De har samlet 54,8 hektar vinmarker i 850-930 meters højde fordelt på 27 forskellige marker, hvor de dyrker Tinto Fino aka Tempranillo, Garnacha, Albillo Mayor og Merlot.

Her smager vi husets Majuelos de Callejo, hvor Tempranillo druerne kommer fra de 3 marker Nogales, Montecillo og Arenales, der alle liggwer i 870-890 meters højde ved Sotillo de la Ribera.

Vinen er lavet i rustfrie ståltanke med druernes naturlige gærceller og efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på egefade af forskellige størrelse. Der er lavet 20.000 flasker af vinen.

Duftmæssigt er det virkelig klassisk Ribera del Duero og så med denne modne og ædle modenhed, hvor der er lidt ædeltræ, mahogni, teaktræ og tørt træ, blomme, blåbær, brombær, meget mørk, moden frugt, peber, timian, kakaopulver … lidt pågående i tørheden.

Selvom frugten i duften er godt moden, så virker frugten i smagen langt mere frisk, har nogle hvæsse tanniner og garvesyre, masser af kraft, men ikke sådan lige venlig og omgængelig, men virker faktisk lidt stærk. Der er nogle klare noter af fadet, vanilje, kanel, muskat, lidt mælkede noter og tørre krydderier. Ligger sådan lige mellem 5-5,5 store tomler.

Forhandles bl.a. af Sigurd Müller Vinhandel, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7