2018 Bodegas Ismael Arroyo, ValSotillo Finca Buenavista, Ribera del Duero, Spanien

2018 Bodegas Ismael Arroyo, ValSotillo Finca Buenavista, Ribera del Duero, SpanienBodegas Ismael Arroyo – ValSotillo ligger ved byen Sotillo de la Ribera i Burgos og derfra smager vi nu denne ValSotillo Finca Buenavista 2018.

Vinhuset var en blandt grundlæggerne af DO Ribera del Duero tilbage i 1982, for allerede i 1979 startede Ismael Arroyo med at tappe vin og han solgte det under de to navne Mesoneros de Castilla og ValSotillo.

Huset har samlet 25 hektar vinmarker og derudover en gammel underjordisk kælder på over 2.000 kvadratmester tilbage fra det 16. århundrede … hugget ind i klipperne under vingården. Det er i dag fortsat den gamle Ismael Arroyo, der ejer gården, men driver det sammen med søn og barnebarn.

Markerne ligger fordelt over 12 forskellige områder omkring bodegaen. Alle disse områder er ligger perfekt sydvendt og i op til 850 meters højde over havet. Vinstokkene dyrkes som buskplanter, uden opbinding og er imponerende 60-90 år gamle. Dette sikrer lavt udbytte af højeste kvalitet til alle bodegaens vine.

Al høst foregår i hånden og der bruges ingen former for sprøjtemidler i markerne. Gæringen af husets vine foregår kun ved hjælp af de naturlige gærceller, som findes i druernes skind.

Her smager vi deres 2018 ValSotillo Finca Buenavista, der er lavet på 100% Tempranillo, som alle kommer fra marken Finca Buenavista i 850 meters højde. Både den alkoholiske og malolaktiske gæring er sket ved kontrolleret temperatur i rustfri ståltanke. Derefter er den lagret 6 måneder på franske og amerikanske barriques, der alle er opbevaret i den gamle kælder.

I næsen er der et tydeligt – men ikke vildt – fadpræg, men en mere animalsk og landlig duft, faktisk rigtig fin aroma med lidt mødding og kostald, kirsebær, brombær, kakaopulver, lidt dadler, virkelig lækker og fin frugt, tobak og vanilje.

Smagsmæssigt er der også en rigtig god dybde, krop og smag, meget rund og venlig, godt med saft og saft … samtidig har vinen også en fin frugtsyre, blide tanniner samt røgede og ristede elementer.

Forhandles af Sæsonvine, hvor en flaske koster 189,95 kr.

Vinanmeldelse 5/7