2021 Bodega Sarmentero, Thanos, Ribera del Duero, Spanien

2021 Bodega Sarmentero, Thanos, Ribera del Duero, SpanienDen næste Ribera del Duero vin var helt modsat af Milénico, for denne Thanos fra huset Bodega Sarmentero er nemlig lavet helt uden brug af egefade … altså ren Tempranillo på ren stål.

Bodega Sarmentero er et af de nyere huse i Ribera del Duero og ligger nærmest i baghaven til et castiliansk hus i  Quintanilla de Arriba i Valladolid.

Ejendommen blev erhvervet i 1942 af Repiso familien og indtil da var den en del af 3 møllerhuse i byen, men dergang stod produktionen mest på kvægavl og dyrkning af hvede samt byg … samt en smule vinproduktion til ejet brug.

Det var Amparo Repiso, der som 4. generation i 2004 begyndte at satse på vinproduktion, markedsføring og salg. Siden dengang har hun løbende øget produktionen lidt efter lidt og i 2013 opførte hun også et helt nyt vineri.

Amparo har samlet 7 hektar vinmarker fordelt på de to marker Pago de Oyales merllem Quintanilla de Arriba og Peñafiel og så Peñuelas tæt på vingården. I dag er datteren Maria Lopez også kommet med i driften af vingården.

Denne er 100% Tempranillo, som er markant anderledes end de fleste Ribera del Duero vine. Den er udelukkende lavet på rustfrie ståltanke, hvor vinen også er lagret en kort periode.

I næsen er vinen virkelig anderledes, masser af blomster, ingen fadnoter, men i stedet meget frisk, men også lidt speciel. Det er dog en vin, som vinder på en, når man lige får vendt sig til den. Der er lidt tørre vaskeklude, men endda lidt vild beaujolaisagtig i stilen, landlig og en smule bondsk.

Vinen smager faktisk også lidt blomsteragtig med en bondsk og lidt kantet frugt, brombær, hindbær og klart lettere i stilen end området generelt. Vinen skal bruge lidt tid til at lokke aromaerne frem, men det klæder den sgu og den vinder lidt med tid i glasset.

Forhandles af Wineboutique, hvor en flaske koster 135 kr.

Vinanmeldelse 4/7