2016 Bodega y Viñedos Milénico, Milénico, Ribera del Duero, Spanien

2016 Bodega y Viñedos Milénico, Milénico, Ribera del Duero, SpanienSå kom første Ribera del Duero rødvin bordet og det blev denne Milénico fra vinhuset Bodega y Viñedos Milénico.

Vinhuset ligger ved den lille by San Martín de Rubiales i Burgos mellem Roa og Peñafiel af Ribera del Duero.

Vinhuset har været drevet af Milénico familien i generationer og drives i dag af Juan Manuel Junior, men blev grundlagt af hans oldefar – der også hed Juan – der havde et destilleri i byen og beholdte vinstokkene, da de ophørte driften af destilleriet.

Tidligere havde man 14 hektar marker, men solgte så blot druerne til nogle af områdets andre vingårde … ligesom rigtigt mange andre vinavlere i området.

Men det ændrede Juan Manuel Junior i 2012 med en egenproduktion og i dag har han 9 hektar, som er fordelt på 6 marker, bl.a. Socastillo, Carraroa, Rodero, Solapeña og Valdepila i Agujerón. De første vine kom på markedet i 2015. Markerne passes uden brug af sprøjtemidler og de gamle vinstokke sikrer et uhyre lavt udbytte.

Her smager vi husets 2016 Milénico, som er lavet med Tempranillo druer fra husets forskellige marker og lavet ført med premaceration ved 5 grader i en uge inden gæring med druernes egne gærceller og en start ved 20 grader og malolaktisk gæring  i franske egefade. Så har vinen lagret 22 måneder på nye franske 225 liter barriques.

Den massive fadlagring kan virkelig også duftes i vinen med det samme, for der er godt med fad og jeg har noteret meget brændte eller nye fade … og det passer også. Der er vanilje, kanel, masser af kakaopulver, mælkechokolade, solbær, brombær og svesker, tobak, kaffe og balsamiske elementer.

I munden har vinen også dette udtryk af brændte noter, mørk frugt, noget alkohol, solbær, brombær, peber og man man næsten smage fadet. Der okay med tanniner, er nærmest tanninsk frugtsød, så vi ligger sådan mellem 4,5 og 5 tomler.

Ikke funder herhjemme, men i hjemlandet koster vinen 34€ … svarende til 253 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7