2019 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg WB Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2019 Weingut Jülg, Schweigener Sonnenberg WB Spätburgunder, Pfalz, TysklandJohannes Jülg laver 3 små topvine fra netop Schweigener Sonnenberg marken, nemlig WB, KB og KT, hvilket står for de små parceller Wormberg, Kammerberg og Kostert. Vi starter med Wormberg.

Wormberg parcellen ligger udelukkende på den franske side og navnet er dialekt for  varmt bjerg. Parcellen har en lidt sydvestlig orientering og ligger som et amfiteater for enden af en dal, hvor der bliver rigtig varmt og med undergrund præget af kalksten.

Vinen er lavet udelukkende på Dijon kloner med spontangæring alene på druernes naturlig gærceller og efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på brugte barriques  …. brugt 1-3 gange tidligere og er efterfølgende aftappet ufiltreret på flaske.

I næsen minder vinen faktisk en del om 2018’eren … har denne vidunderlige næse med animalsk, småsød hestestald, godt med eg, røgede noter, en frugt med mere kompleksitet og tyngde, kirsebær, blommer og bagt frugttærte. 2019’eren er dog en tak mere urtet og meget karakterfuld med grønne grene og lidt bitter mørk chokolade.

Det smager vildt godt … igen bare silkeblødt, hvor en fin balance mellem frisk, mørk frugt og syrlighed breder sig langsomt og smukt i munden. Frugten er frisk og intens med en lille syrlig kant, kirsebær, ribs og lidt et mineralsk islæt. Tanninerne er blide, men smagen klar og stringent … kører sgu på skinner som en velsmurt maskine eller et Chronometre Officielle Suisses des Chronometres certificeret ur.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 399 kr.

Vinanmeldelse 6/7