2018 Famiglia Olivini, Lugana Metodo Classico Brut, Lombardiet, Italien

2018 Famiglia Olivini, Lugana Metodo Classico Brut, Lombardiet, ItalienHos Famiglia Olivini mødte jeg Simone Modena fra vinhuset Società Agricola Olivini og han bød også – surprise – på lidt vin, så vi startede med denne 2018 Lugana Metodo Classico Brut.

Vingården er – som navnet Famiglia Olivini også indikerer – en lille familiedrevet vingård, der drives af de 3 søskende Giorgio, Giordana og Giovanni.

De overtog driften i 1999, men gården blev oprindelig købt af deres bedstefar Giuseppe Olivini, der lagde kimen ved at blive vinavler.

Men i 1970 startede famillien Olivini på hobbyplan med at lave lidt vine, så de 3 søskende er således fortsat i deres forældres Graziella og Giulios fodspor … i dag blot på et større og professionelt plan.

Vingården ligger på adressen Località Demesse Vecchie i San Martino della Battaglia … og det er jo på Lombardiet siden i Lugana. Der har familien samlet 26 hektar vinmarker, hvorfra de årligt laver 300.000 flasker vin i samarbejde med ønologen Antonio Crescini.

Siden 2009 har vinen været meget genkendelige med etiketten med striberne … som nu fx denne 2018 Lugana Metodo Classico Brut, der er en Spumante lavet på 100% Trebbiano di Lugana druer, lavet med den traditionelle klassiske metode.

Efter den første vinifikation i rustfrie ståltanke, som er vinen flasket og har gennemgået andengæringen sur lie over omkring 44 måneder inden degorgering i maj 2021.

Sikke en fin og dejlig duft … meget frisk med en ren frugt, der mest udsender røgsignaler med æbler, endda tørrede æbler, lidt tropisk frugt, gær, dej og en fin blomsterbuket.

I munden er vinen fint perlende med et tyndt, fint og blidt brus, men har til gengæld masser af syre, hvor lemon, grape og citron strutter af moden velvære. Alligevel virker vinen cremet i munden med fint samspil med salte mineraler.

Ingen forhandler fundet herhjemme, men på vingården koster en flaske 15,50€ … svarende til 115 kr.

Vinanmeldelse 5/7