2020 Tenuta J. Hofstätter, Joseph Gewürztraminer, Alto Adige, Italien

2020 Tenuta J. Hofstätter, Joseph Gewürztraminer, Alto Adige, ItalienSidst jeg smagte en vin fra Tenuta J. Hofstätter var det på den lille italienske Ristorante il Cantinone i Peschiera og dengang var det en hvid 2018 Joseph Gewürztraminer. Og den var netop første vin til vores byggemøde … blot i årgang 2020.

Gewürztraminer druerne til vinen kommer fra forskellige mergelholdige marker i 250 og 800 meters højde og på grund af de alpine vinde, så undgår man en alt for varm og overmoden stil.

Druerne høstes med håndkraft, hvorefter de presses nænsomt og får lov at macerere nogle få timer med skallerne. Vinen fermenterer derefter i temperaturstyrede ståltanke og graderne holdes nede for at få mere frugtighed frem. På trods af det, så trækker vinen en højoktan på 14,5% alkohol.

Duftmæssigt er vinen lidt røget, let saltet og endda landlig, aromatisk med kvæde, hyld, nedfaldsæbler, grillede citroner, mandler, men faktisk slet ikke så parfumeret, som man måske ville forvente af en Gewürztraminer. Der fornemmes lidt fedme og samtidig lidt blomster.

Smagen er også både let, tør og saltet med flot dybde med endda samtidig med en lidt olieret fornemmelse. Der er lemon bitterhed, fersken og abrikos, peber og er meget smagfuld.

Forhandles af Adriat Vinimport, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7