2020 Cà Maiol, Lugana Molin, Lombardiet, Italien

2020 Cà Maiol, Lugana Molin, Lombardiet, ItalienTil en portion risotto med Taleggio ost, oksetatar og hakkede oliven fik vi så Cá Maiols Lugana Molin vin fra marken, som vi en halv time tidligere havde stået ved.

Turbiana druerne kommer fra de ældste vinstokke på Molin og lavet med en cryo-maceration, altså en teknik hvor de knuste druer holdes ved lav temperatur før gæring for at give mulighed for udvikling af flest mulige aromaer. Efter endt gæring er vinen lagret en periode med 90% i ståltankene og 10% på barriques. Cà Maiol siger selv, at det er en vin, der passer rigtigt godt til mad.

Duftmæssigt er vinen mere klar end foregående Prestige … hvor frugten samtidig også er mere rank med æbler, fersken, pærer samt lidt salvie, rolig og behagelige røgede noter, mandarin, karamel og en sød blomsterparfume. Alt er afdæmpet og feminint.

Smagen er meget ren, cremet og behagelig med god dybde, let frugt, lemon og pærer, salte og bløde mineraler … alt doseret så perfekt.

Forhandles herhjemme af Stavtrup Vine, hvor en flaske koster 125 kr., hvilket er særdeles fornuftigt for denne vin.

Vinanmeldelse 5,5/7