2019 Weingut Hanewald-Schwerdt, Leistadter Herzfeld Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2019 Weingut Hanewald-Schwerdt, Leistadter Herzfeld Spätburgunder, Pfalz, TysklandDe to fætre Thomas Hanewald og Stephan Schwerdt startede med at lave Leistadter Herzfeld Spätburgunder første gang i 2018 årgangen. Nu smager jeg vinen igen … blot i den nyere årgang 2019.

Druerne til vinen er fra marken Leistadter Herzfeld, der ligger nabo til Kalkofen. Det er en vinmark med en sydvendt hældning og tilplantet med Dijon kloner.

Da 2019 lige er kommet på gaden, så er der endnu ikke mange oplysninger om vinen, men den forrige var lavet med spontangæring i åbne kar og under gæringen er der tre gange dagligt rørt rundt i gryden for at udvinde mest mulig farve og aroma af skallerne.

Måske er denne – som forrige lillesøster – lavet i de nye roterende gæringstank og er så efter endt fermentering lagret 18 måneder på lige dele nye og brugte egetræsfade. Som sidst er rådet … dekanter lige vinen et par timer-

WAUW … for fra første fløjt mærker du, at der er langt mere magi i vinglasset. I næsen virker vinen mere moden med et fadpræg, der så lige supplerer med små frække noter af mandel, karamel, marcipan, vanilje samt en lys, afdæmpet frugt af kirsebær … kirsebærlikør og virkelig frugtrig og syrlig nerve.

Smagsmæssigt har vinen langt mere power … lys power og intensitet, end jeg lige havde forventet. Der er nærmest grønne, burgundiske elementer, lys tæthed, jordbær, kirsebær, grøn peber, vild og med stor dybde og lammende intensitet.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 299 kr.

Vinanmeldelse 6/7