2012 Bodegas Val de Vid, Verdejo Condesa Eylo, Rueda, Spanien

2012 Bodegas Val de Vid, Verdejo Condesa Eylo, Rueda, Spanien Vores traditionsrige vinaften startede – as usual – med en hvidvin, og Steffen havde valgt denne skønne Verdejo fra vinhuset Bodegas Val de Vid, som ligger i hjertet af Rueda.

Her ligger La Seca, hvor Bodegas Val de Vid sidder på 20 hektar marker udelukkende beplantet med over 20 år gamle Verdejo-vinstokke i Rueda’s smørhul. Markerne er beliggende på en højslette 740 meter over havet, så tilpas højt oppe at nætternes kølighed bevarer en dejlig syrefriskhed i druerne, så vinen ubesværet bærer det kraftige aromaudtryk.

Bodegaen har i Serrada et moderne vineri med den armada af rustfri ståltanke, der skal til for at producere sprød Rueda! Herfra styrer Silvia García med kyndig hånd vinifikation og élevage. Hun foretrækker naturgær, en forholdsvis lang maceration og forlænget kontakt med fingæren for at fremme vinenes kompleksitet og aromatiske dybde.

Udover gårdens egne 20 hektar vinmarker, så kontrollerer de også 40 hektar for andre vinavlere, som leverer druer til Bodegas Val de Vid.

Denne vin kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 23 år, 100% Verdejo og der laves ikke mindre end 100.000 flasker af denne vin hvert år på  bodegaen.

Duftmæssigt virker vinen meget frisk og frugtrig med grønne blade, fersken, citrus, svag toast,  mens smagen er let cremet, igen med utrolig friskhed, en smule sødme og fin medium eftersmag. Der fornemmes også lidt tropisk frugt i smagen, og generelt en meget dejlig vin, som er overraskende god. Disse Verdejo er tit ganske friske. Thumbs Up.

Hvem medbragte vinen: Steffen

Købt hos Bichel Vine, pris 85 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar