2019 Wunsch et Mann, Riesling, Alsace, Frankrig

2019 Wunsch et Mann, Riesling, Alsace, FrankrigI Alsace Riesling ræset var vin nummer 2 en basis Riesling fra serien First Selection fra Wunsch et Mann, som har en lang historik i Alsace, hvor familien Mann har været vinavlere siden 1793.

Wunsch et Mann ligger omkring 5 kilometer sydvest for Colmar i byen Wettolsheim. Selvom Mann familien har været vinavlere siden 1793, så blev vinhuset Wunsch et Mann dog først grundlagt i den nuværende form i 1948 af Joseph Wunsch og Joseph Mann.

Wunsch et Mann drives i dag af brødrene Thierry og Maxime Mann, der samlet har 20 hektar vinmarker, hvor de bedste marker er Grand Cru markerne Steingrubler, Hengst og Pfersigberg. Siden 2008 har markerne været drevet økologisk.

Denne First Selection Riesling er der ikke mange oplysninger om … men mon ikke, at den blot er lavet på ståltanke og – efter duften – så lagret på gamle fade? Anyway, så springer vi så bare til mine smagsnoter.

Duften er lidt mere vild, natur-øko og landlig, mere opulent med fedme og let flomme, modne æbler og pærer, grillede citroner, toast, fad, vanilje og virker endda lettere olieret eller vokset med en snert petroleum.

I munden er vinen blød og cremet, syreniveauet klart lavere end foregående. Der er lidt æblejuice-feeling over smagen, meget let glidende igennem halsen og samlet lidt vag i koderne. Igen havner jeg omkring de 89 point.

Forhandles af Taastrup Ny Vinhandel, hvor en flaske koster 119 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7