2016 Ada Nada, Barbera d’Alba d’Pierin, Piemonte, Italien

2016 Ada Nada, Barbera d’Alba d’Pierin, Piemonte, ItalienAzienda Agricola Ada Nada ligger på Località Rombone i Treiso tæt på Alba og derfra smager jeg igen deres Barbera d’Alba d’Pierin … blot i årgang 2016.

Når jeg skriver igen, så skyldes det, at jeg tidligere har smagt vinen i årgang 2014 og dengang skrev jeg også om det lille vinhus, deres historie og vinproduktion.

Barbera d’Alba d’Pierin er en af husets 2 Barbera d’Alba DOC vine og lavet med druer fra den lille mark Pierin i Treiso kommune, en mark med kalkholdig, hvid mergel og lavt indhold af ler, men en perfekt sydøstlig eksponering.

Druerne høstes typisk i slutningen af september og sker ved håndkraft i store kurve. Høstudbyttet er rimelig pænt med knap 80 hektoliter pr. hektar. Derefter afstilkes drueklaserne, presses og overføres til rustfrie ståltanke, hvor macerationen varer omkring 7 dage ved en temperatur ved 28 grader.

Derefter sker fermentering og efterfølgende lagrer vinen 10-12 måneder på de store egefade inden flaskningen sker ufiltreret. Derefter lagrer vinen på flaske endnu 3 måneder inden frigivelsen. Årsproduktionen af denne vin ligger på omkring 6.000 flasker.

WAUW … meget indbydende animalsk og landlig aroma, masser af dybde, lakrids, blåbær, kirsebær, endda syrlige kirsebær, lidt læder, violer samt andre blomster. Den overrasker virkelig med en smuk balance, meget fin og elegant, lettere mælkede noter … endda lidt flæsket, men uha hvor det dufter godt.

Trods en mørkere rødvinsnæse, så er det også smagsmæssigt meget elegant, ren og fin syre, meget saftig og læskende, søde kirsebær, en frisk bitterhed, tranebær, campari … meget frisk af en Barbera vin og har denne syrlige, bitre og fine nerve med en svag sødme. Det er en Barbera med karakter og prisen er totalt loco aka skør.

Forhandles af Italux, hvor en flaske kun koster 100 kr.

 Vinanmeldelse 5/7