2018 La Ca’ Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, Italien

2018 La Ca' Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, ItalienDerefter gik jeg i gang med La Ca’ Növas to enkeltmarks Barbaresco vine og den første vin blev – som sidste gang – deres Barbaresco Montestefano.

Barbaresco Montestefano er lavet med druer fra omkring 40 år gamle vinstokke på marken Montestefano i 270 meters højde med en undergrund af kalkholdig jord og sand.

Vinen er lavet med med spontangæring og 22 dages maceration og gæring i store ståltanke med overpumpning 3-4 gange dagligt. Efter endt fermentering er vinen lagret 24 måneder i store, gamle 3.000 liters fade, altså helt som de bedste traditionalister. Der tilsættes så lav dosis af svovl som muligt og selvfølgelig ingen filtrering inden aftapning. Der laves årligt 6.500 flasker af vinen.

I glasset er vinen faktisk lysere og mere transparent … i hvert fald en smule. Duften er sådan mere baroro’sk med violer, roser, læder, lidt lakrids, tjære, tobak, let sødme, vanilje … kirsebær, blommer, mentol, salvie, blomster samt mørk chokolade med høj kakaoprocent. Virker mere parfumeret og lettere end foregående.

Smagen er lys, tør og præcis, men knap så bitter som den forrige basis Barbaresco. Vinen er så fint balanceret med mineraler, en frugt med ribs, hindbær, rabarber med stor friskhed. Tanninerne er måske ikke så vilde som i basis Barbaresco’en, men udtørrer alligevel din mund med syre og bitterstoffer. Det smager vildt godt.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 210 kr. Det er sgu fortsat vildt, at man kan få sådan en enkeltmarks Barbaresco til lige omkring tohundrede kroner 🙂

Vinanmeldelse 6/7