2018 La Ca’ Növa, Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina, Piemonte, Italien

2018 La Ca' Növa, Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina, Piemonte, ItalienSmagningen af de 4 vine fra Azienda Agricola La Ca’ Növa sluttede med deres anden topvin … den flotte Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina.

Druerne til vinen kommer selvfølgelig fra Montefico marken, som er en af Barbarescos absolut bedste marker og derfor også en af La Ca’ Nova’s stoltheder. De ejer faktisk to parceller i den sydligeste del af Montefico kaldet Bric Mentina … den ene lidt vestligt og en anden i den østlige del lige over Roagnas Montefico parcel og samlet udgør de to parceller lige knap 2 hektar.

Montefico marken ligger generelt i omkring 290 meters højde og med en sydøstlig eksponering og 35 år gamle vinstokke.

Druerne høstes omhyggeligt ved håndkraft i oktober, hvorefter de afstilkes og presses let. Fermenteringen sker som spontangæring i både rustfrie ståltanke samt åbne trækar og tager normalt omkring 30 dage efterfulgt af malolaktisk gæring og maceration cappello sommerso i store træfade i 30 dage. Derefter er vinen lagret 24 måneder på store træfade og 6 måneder på flaske.

Som med 2017’erne har La Ca’ Növa Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina bare et ekstra gear i forhold til Montestefano. I glasset er vinen en kende mørkere … bare lidt, for det er fortsat transparent, lys og let. I næsen igen masser af de klassiske Nebbiolo dyder, landlig mødding som violer, tjære, godt med tørre blomster, mentol, salvie, gazebind, læder samt en balsamisk syre. Der kommer også en lille sød vaniljekiks, træ og sødme.

Smagsmæssigt er vinen bundet så godt sammen, nærmest en perfekt bølge af skarphed, friskhed, sødme og balance. Tanniner er tørre, men mere polerede end i 2017’eren, men nok til at tørre din mund godt ud. Det er saftige kirsebær, ribs og tranebær, bitterhed, men slet ikke så meget som ved foregående og i det hele taget står vinen så smukt balanceret … og prisen er næsten latterlig lav. Det betyder lige i underkanten af 6,5 tomler.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 210 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7