2018 La Ca’ Növa, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien

2018 La Ca’ Növa, Barbera d'Alba, Piemonte, ItalienVi starter kvartetten af vine i årgang 2018 fra Marco Rocca på La Ca’ Növa med deres Barbera d’Alba.

Vinen er lavet med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller i rustfrie ståltanke, der er 100% temperaturstyrede. Efter endt fermentering er vinen lagret 12 måneder på store egefade og så yderligere 6 måneder på flaske.

I glasset en vinen lysere end forventet, men har – præcis som 2017’eren – en mørk, tør og egepræget aroma, brombær, kirsebær, blommer, nogle mælkede noter med yoghurt og cultura, sort peber, tørrede rosenblade samt en lille saftig sødme med vanilje og kanel.

Smagsmæssigt er det også en saftig, mørk og rustik vin med en fin, syrlig nerve. Der er pænt med krydderier, blommer, kirsebær … med lækker syre og svag bitterhed. Eftersmagen er samtidig voldsom lang. Saftig Barbera med et let, bittert og smagfuldt bid.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 98 kr.

Vinanmeldelse 5/7