2017 Domaine Josmeyer, Pinot Gris Herrenweg Le Fromenteau, Alsace, Frankrig

2017 Domaine Josmeyer, Pinot Gris Herrenweg Le Fromenteau, Alsace, FrankrigEfter de to Riesling vine fra Domaine Josmeyer, så skulle jeg også smage vine på andre druer, som fx denne 2017 Pinot Gris Herrenweg Le Fromenteau.

Igen er det med druer fra Herrenweg marken, hvor husets Pinot Gris vinstokke er omkring 40 år gamle og har givet udbytte på 50 hektoliter pr. hektar.

Og Pinot Gris Herrenweg Le Fromenteau er også lavet med  spontangæring i termoregulerede stål tanke alene med druernes naturlige gærceller. Derefter er gæringen fortsat i store og gamle egefade. Vinen har 8 gram restsukker pr. liter og Josmeyer laver årligt 16.000 flasker af denne vin.

Den skal lige åbne op i glasset, men byder så ellers på en lidt røget aroma. Det er utrolig appetitlig, masser af pærer, fersken, ananas, honning … og så lige en sødsyrlig animalsk note, som lige rokker ved alt det pæne og smider lidt vildskab ind i butikken.

Smagen er sådan pæn og tilbagelænet, røget frugter suppleret med lidt lemon. Der er saftig fersken, gule pærer og en tør sødme, Det bliver aldrig en fed og svulstig Pinot Gris, for den har hår på brystet, en stoisk, rustik og rank syre, som giver vinen et godt greb. Flot Pinot Gris.

Forhandles herhjemme bl.a. af VildMedVin, hvor en flaske koster 210 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7