2017 Domaine Josmeyer, Auxerrois H Vielles Vignes, Alsace, Frankrig

2017 Domaine Josmeyer, Auxerrois H Vielles Vignes, Alsace, FrankrigSidste Domaine Josmeyer 3 cl. mini-flaske var deres Auxerrois H Vielles Vignes 2017, hvor alle Auxerrois Blanc druerne faktisk kommer fra Grand Cru marken Hengst.

Auxerrois Blanc vinstokkene på Hengst marken er mere end 50 år gamle, men egentlig slet ikke autoriseret til at stå på marken, så derfor må betegnelsen Grand Cru Hengst ikke stå på flasken. I stedet benytter Josmeyer blot et H på etiketten til at fortælle, at vinen skam er fra den specielle, hypede Hengst mark.

Den er selvfølgelig lavet som de forrige, altså med spontangæring i termoregulerede tanke alene med druernes naturlige gærceller og efterfølgende fortsat gæring i de store og gamle egefade, der er på mellem 1.000 og 6.000 liter. Vinen har 1,5 gram restsukker pr. liter og Josmeyer laver årligt 4.000 flasker af denne vin.

Lidt røget næse suppleret med pærer, mirabeller og hvide blomster. Den har nærmest en lidt gæret note, meget blomsterrig, måske endda med lidt harpiks og karamel.

Smagen er sådan nærmest aromatisk, masser af varm frugt som pærer, abrikos og fersken, god syre og derudover også lidt saltet mineralitet. Det er en blød og meget smagfuld vin, masser af kraft og måske en af de bedste Auxerrois vine, som jeg har smagt.

Forhandles herhjemme bl.a. af VildMedVin, hvor en flaske koster 239 kr.

Vinanmeldelse 5/7