Houlberg til Millésimes Alsace DigiTasting® … Julien Boehler fra Domaine Boehler

Næste møde under Millésimes Alsace DigiTasting® vinmessen var fyldt med energi, for det var nemlig med den energiske og utroligt rare Julien Boehler, som i dag driver Domaine Boehler sammen med sine forældre René og Josiane Boehler.

Domaine Boehler

Boehler er vigneron i byen Molsheim og drives i dag af den unge Julien Boehler. Vingården er dog grundlagt i 1970’erne af Juliens bedsteforældre Marie og Paul Boehler, der som nygift besluttede at begynde at producere og flaske vine fra familiens små 3 hektar vinmarker.

Familien har dog deres rødder i Molsheim siden 1650 og har tidligere i 5 generationer drevet et garveri, men også tidligere produceret vin og haft langt flere vinmarker end de 3 hektar, som Domaine Boehler startede med i 1970’erne.

De 3 hektar var da også blot en del af de jorder, som Marie og Paul Boehler drev deres landbrug på og de omfattede bl.a. marker på den i dag berømte Grand Cru mark Bruderthal samt en smule på marken Holderhurst … men fortsat med den almindelig planteavl som det vigtigste.

Sådan fortsatte parrets yngste søn René også, da han i 1992 selv overtog driften af gården sammen med sin hustru Josiane, som han havde mødt under et praktikophold i sin uddannelse til vinmager, for René vil nemlig satse mere på produktion af vin.

Der udvidede han også efter overtagelsen med tilkøb af yderligere vinmarker, bl.a. parceller på markene Pfann, Leimen og Hahnenberg, alle på bjergskråninger, der har det bedste kvalitetspotentiale.

I dag er deres søn Julien så kommet med i driften, mens René og Josians to andre børn Aurélie og Laëtitias har valgt andre karrierer. Julien har dog været meget målbevidst i sit valg med uddannelse til vinmager i Dijon samt en Master of Wine. Julien har også arbejdet hos andre producenter i Frankrig samt i udlandet inden han i 2016 vendte hjem for at deltage i driften.

Samlet har Domaine Boehler i dag 8 hektar vinmarker, som siden 2018 har været drevet økologisk med certificering i år. De har i dag parceller på markerne Hahnenberg, Seiler, Leimen, Schaefferstein,, Holderhurst, Thomen og Grand Cru marken Bruderthal … og alle markerne er fordelt på 40 forskellige parceller.

Smagekassen

I kassen med vine fra Domaine Boehler var der disse 4 vine;

Det var med andre næste helt nye vine og alle fra marker om omlægning til økologisk drift med en forventet certificering i det indeværende år.

Jeg har selvfølgelig linket til mine beskrivelser og anmeldelser af vinene ovenover. Nedenunder kan I også se, hvordan vinflaskerne  normalt ser ud.

Millésimes Alsace DigiTasting® mødet

Mødet med Julien var både sjovt og lærerigt … Julien er en fyr med masser af grin og sjov, men han er også meget bevidst om, hvilke vine de ønsker at lave på vingården.

Han startede med at fortælle lidt om vingården og historien, lidt om deres omlægning til økologisk drift og derudover fik vi også en snak om TDN, som jeg var interesseret i at høre mere om.

Julien fortalte, at de forsøger at undgå TDN, men at det er svært at undgå. Han elsker selv, at druerne bliver godt modne, hvilket jo reelt kan gøre risikoen mindre. Han nævnte også, at græsset mellem alle vinstokkene har en betydning sammen med gæringstemperaturen.

I kælderen arbejder Julien uden brug af købt gær … alene med druerne naturlige gærceller. Julien fortalte, at det sker med en lille forgæring af en høst, som foretages en uge før den egentlige høst, altså det som på fransk hedder Pied de Cuve og hos Boehler tager omkring en uge. Han tror også, at det måske kan mindske forekomsten af TDN.

Igen gik de 15 minutter sindssygt hurtigt, så jeg endte med at spørge, om jeg kunne få tilsendt et par fotos fra vingården og det var Julien hurtig til at hjælpe med. Spændende lille vinhus.