2017 Terreno, Chianti Classico Riserva, Toscana, Italien

2017 Terreno, Chianti Classico Riserva, Toscana, ItalienDen sidste Terreno vin i femkløveret blev deres 2017 Chianti Classico Riserva og det var samtidig klart den bedste af de smagte vine fra den svenske Ruhne familie.

Denne gang har Sangiovese druerne fået lidt følgeskab af Cabernet Sauvignon. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke alene med druernes egne gærceller og med hver druesort separat. Efter gæring presses druerne og lagres i 24 måneder på italienske 24 hektoliter botti, hvorefter vinen stikkes endelig sammen, flaskes og har lagret yderligere 12 måneder. Der produceres årligt blot 7.000 flasker af denne vin.

Nu er der lagt yderligere et lag på … mere moden, mere kompleks, mere dybde fra fadene, som giver en rund, fortættet aroma af sorte, modne kirsebær, brombær og måske endda lidt jordbær, våde fade, tobak, læder, kakao, chokolade, masser af eg og tørre krydderier.

Denne vin har også smagsmæssigt en meget frisk frugt, men mere dybde, bedre sammenhæng og balanceret syre. Her galoperer syren ikke bare afsted, så frugten med kirsebær, hindbær og brombær kan meget bedre fornemmes. Tanninerne er fortsat tørre, men klart mer’ runde og venlige … og jeg kommer bare lige til at tænke på lidt risotto, for det vil være et match made in heaven.

Forhandles af VinGuruen, hvor en flaske koster 220 kr.

Vinanmeldelse 5/7