2014 Domaine Michel & Marc Rossignol, Beaune 1er Cru Les Teurons, Bourgogne, Frankrig

2014 Domaine Michel & Marc Rossignol, Beaune 1er Cru Les Teurons, Bourgogne, FrankrigGode ting har det med at komme igen … og det gælder også denne Beaune 1er Cru Les Teurons fra Domaine Michel & Marc Rossignol. I januar smagte jeg vinen i årgang 2018 og nu smager jeg sgu vinen igen … blot med yderligere 4 år på bagen. Det kan jeg vel nok lige overkomme.

Druerne til Beaune 1er Cru Les Teurons kommer selvfølgelig fra Premier Cru enkeltmarken Les Teurons, der er en af de bedste i Beaune og anerkendt for vine med klasse og harmoni. Teurons marken ligger mellem Les Grèves og Clos de la Mousse syd for Beaune og marken vender sydøst med veldrænende kalkholdig jord.

Druerne høstet ved optimal modenhed, hvorefter de er afstilket inden gæringen, som er sket i rustfrie ståltanke med manuel punch down og overpumpninger for at sikre et balanceret udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efter presningen omstikkes vinen til 228 liters burgundiske egetræsfade – heraf 20% nye – hvor den lagrer 11-18 måneder inden aftapning og frigivelse.

Jeg er nødsaget til først at kommentere farven i glasset, for den har denne transparente teglfarvede med småbrune kanter. Duften er så blid som Bamseline og langt mere moden end 2018’eren. Her er det fint, sart og så smooth feminint, at man omgående bliver glad. Der er jordbær, søde kirsebær, snert af tranebær, blomster, rosenblade, en røget trænote samt svagt aftryk fra fadlagringen med kanel, vanilje samt en smuk ibenholt ædelaroma.

Smagsmæssigt viser vinen imidlertid ikke tegn på alder … snarere tværtimod, for vinen har frisk, spændstig, frisk og syrlig frugt, ribs, lyse kirsebær, ribs og granatæbler. Her er der sgu ingen kære mor, for far syre bestemmer sammen med stor tørhed, fine men nogle satans stramme tanniner og stenede mineraler. Sidst skrev jeg, at årgang 2018 burde ha’ nogle år i kælderen og det samme kan jeg skrive om denne årgang 2014. Dermed havner vi på 5 store tommelfingre med pil op.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 399,95 kr., mens vinen i øjeblikket er på tilbud til 219 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7