2017 La Ca’ Növa, Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina, Piemonte, Italien

2017 La Ca’ Növa, Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina, Piemonte, ItalienVi slutter den lille Azienda Agricola La Ca’ Növa smagning med den anden topvin fra huset, nemlig deres 2017 Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina.

Druerne til vinen kommer selvfølgelig fra Montefico marken, som er en af Barbarescos absolut bedste marker og derfor også en af La Ca’ Nova’s stoltheder. De ejer faktisk to parceller i den sydligeste del af Montefico kaldet Bric Mentina … den ene lidt vestligt og en anden i den østlige del lige over Roagnas Montefico parcel og samlet udgør de to parceller lige knap 2 hektar.

Montefico marken ligger generelt i omkring 290 meters højde og med en sydøstlig eksponering og 35 år gamle vinstokke.

Druerne høstes omhyggeligt ved håndkraft i oktober, hvorefter de afstilkes og presses let. Fermenteringen sker som spontangæring i både rustfrie ståltanke samt åbne trækar og tager normalt omkring 30 dage efterfulgt af malolaktisk gæring og maceration cappello sommerso i store træfade i 30 dage. Derefter er vinen lagret 24 måneder på store træfade og 6 måneder på flaske.

Som sidst har Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina bare et ekstra gear i forhold til Montestefano. Næsen er mere interessant med mere landlige og animalske noter, lidt mørkere, mer’ maskulin med mødding, violer, tjære, godt med tørre blomster, mentol, salvie, gazebind, læder, en balsamisk syre, mere parfumeret og alligevel med fremragende lethed. Det dufter vildt godt.

I munden er det en tør, tannisk og lidt jernet smag med frisk, spændstig frugt, kirsebær, ribs og tranebær. Det er en vild tør vin med markante, ætsende tanniner – herligt – grønne grene, tobak, blæk og masser af sten, tør jord, jern, mineraler og syre. Det er måske ikke en elegantier, men blot Nebbiolo vin i høj klasse og tonsvis af syre, frisk frugt og tørre tanniner. Man bliver sgu omgående glad. En lille perle.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 194 kr.

Vinanmeldelse 6/7